Ερώτηση για το ρόλο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής από τους Βλαχογιάννη και Ταμήλο

tamilos_blaxogiannis

 

 

 

Eρώτηση κατέθεσε ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, την οποία συνυπογράψανε και οι βουλευτές Τρικάλων κ.κ. Βλαχογιάννης και Ταμήλος , προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης,  με θέμα «ο Ρόλος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης»

Σύμφωνα με δημοσίευμα- άρθρο-της εφημερίδας  « Δημοκρατία» της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2012, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, δρώντας ανενόχλητο κάτω από τη μύτη των Ελληνικών Αρχών, έχει δημιουργήσει ένα παρακρατικό και παραστρατιωτικό μηχανισμό που επιβουλεύεται  την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Για να τεκμηριώσει την άποψή του ο συντάκτης του άρθρου, αναφέρεται σε διάφορα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή, όπως : Η επίθεση από παρακρατικούς μέχρι λυντσαρίσματος σε ομάδα Ελλήνων ηθοποιών στον Εχίνο.                                                                      Η επίθεση σε Γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο στις θέρμες Ξάνθης.

Μεταξύ των επεισοδίων αναφέρεται και εκείνο των απειλών και εκβιασμών με παρότρυνση του Τούρκου Προξένου και τελικά εξαναγκασμό σε παραίτηση του Ιμάμη του χωριού Σώστη της Ξάνθης για το οποίο έχουμε  ήδη καταθέσει ερώτηση.                                   Ακολούθησε διάβημα διαμαρτυρίας από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά από ότι φαίνεται δεν πτόησε κανέναν , αφού σε λίγες μέρες προκλήθηκε από άτομα του ιδίου χώρου , με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και για τον ίδιο λόγο η επίθεση εναντίον του Ιμάμη της Ρόδου.

Επίσης η επί δεκαετίες ανοχή από τις Ελληνικές  Αρχές της λειτουργίας χωρίς άδεια, κυλικείου, που λειτουργούσε ως παρακρατικό κέντρο στο χώρο της  «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», δημιουργεί απορίες.

Είναι δε ενδεικτικές οι δηλώσεις του Τούρκου  ΥΠΕΞ  κ. Νταβούτογλου στην Ισλαμική διάσκεψη του Τσιμπουτί στις 13 και 14  Νοεμβρίου 2012 , περί δυσκολιών που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και της Δωδεκανήσου, που σημαίνει ότι τα δύο γεγονότα (Θράκης και Ρόδου) προκλήθηκαν για να τεκμηριώσουν όσα στη συνέχεια επικαλέσθηκε στην Ισλαμική διάσκεψη ο κ. Νταβούτογλου.

Επειδή η περιοχή της Θράκης είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων  γεγονότων .

Επειδή είναι πασιφανές ότι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων, στηρίζονται και υποκινούνται άνωθεν.

Επειδή κατά καιρούς οι παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου , ξεφεύγουν από τα όρια των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων  του και δημιουργούν προβληματισμό για τον ρόλο και τις επιδιώξεις του.

Επειδή , πιθανότατα, θα υπάρχουν γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή και δεν βλέπουν ποτέ το φώς της δημοσιότητας γιατί καλύπτονται κάτω από το καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου που επιβάλλει το Προξενείο.

Ερωτώνται οι  κύριοι Υπουργοί:

Τι τους εμπόδιζε να παρέμβουν για να εφαρμόσουν την νομιμότητα;