‘Ερχεται μεταγραφή-έκπληξη στην Δημοκρατική Συμπαράταξη

Όνομα έκπληξη – που δεν προέρχεται από τη λίστα των ανεξάρτητων βουλευτών, υποψηφίων προς μεταγραφή στην Δημοκρατική Συμπαράταξη – βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε προχωρημένες συνεννοήσεις με την Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «THETOC» πρόκειται για τον νυν βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη.

Ο 39χρονος βουλευτής Λαρίσας φέρεται να έχει έρθει ήδη σε επαφή με στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και οι πληροφορίες λένε ότι η μεταγραφή του – στη περίπτωση που δεν υπάρξουν άλλα προσκόμματα- είναι πιθανόν να γίνει και πριν το συνέδριο του κόμματος το καλοκαίρι. Εναλλακτικά υπάρχει πάντα το σενάριο πρώτα να ανεξαρτητοποιηθεί και στην συνέχεια να περάσει στην άλλη «όχθη».

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης που έχει επιρροή στην περιοχή της Ελασσόνας έχει πολιτικές καταβολές από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο ίδιος πήρε την απόφαση να επιστρέψει στα «πατρώα» πολιτικά εδάφη έπειτα από την διαπίστωση ότι το εγχείρημα με την Ένωση Κεντρώων δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Αν τελικά η μεταγραφή προχωρήσει θα είναι ο δεύτερος βουλευτής του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη που αποχωρεί.

Ο πρώτος ήταν ο Δημήτρης Καρράς ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται επίσης πολύ κοντά με την Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ υπενθυμίζεται ότι και ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Κεντρώων και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος μετακινήθηκε στις τάξεις της ΝΔ.

Ο Δημήτρης Καρράς χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Χ. Τρικούπη λόγω της συνέπειας που δείχνει ως προς τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα αλλά και εξαιτίας των θέσεων που εκφράζει, ενώ έχει αναπτύξει ισχυρή σχέση με τον γραμματέα και βουλευτή του κόμματος Βασίλη Κεγκέρογλου.

Κατά πληροφορίες δεν αποκλείεται ο κ. Καρράς να ενταχθεί στην Δημοκρατική Συμπαράταξη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ως πολιτική κίνηση στην οποία θα ηγείται εκείνος, στα πρότυπα της ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια στιγμή φαίνεται να έχουν αναθερμανθεί οι σχέσεις με την ανεξάρτητη Κατερίνα Μάρκου. Η Χαριλάου Τρικούπη είδε με μεγάλο ενδιαφέρον την κριτική που άσκησε η προερχόμενη από το Ποτάμι βουλευτής κατά της «Ώρας Αποφάσεων».

Η κυρία Μάρκου είχε σχολιάσει μέσω twitter: «Αόριστα, καινοφανή, γενικόλογα. Λυπηρό να ακούγονται, να λέγονται και κυρίως να θεωρούνται όλα αυτά σοβαρές προτάσεις πολιτικής».

Αν τελικά ο κ. Κατσιαντώνης ενταχθεί στην Δημοκρατική Συμπαράταξη τότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα βρεθεί με 20 βουλευτές.

Από την υφιστάμενη ΚΟ των 19, οι δύο Αχμέτ Ιλχάν και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας προέρχονται από το Ποτάμι. Η μεταγραφή τους στην Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στο Ποτάμι που είχε εξαπολύσει επίθεση τόσο εναντίον τους, όσο και κατά της Φώφης Γεννηματά κατηγορώντας την ότι εξαγοράζει βουλευτές υποσχόμενη έδρες.

thetoc