«Έρχεται» η μεγαλύτερη απευθείας πτήση στον κόσμο


Πρεμιέρα τον Οκτώβριο κάνει η μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας εμπορική πτήση στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε η Singapore Airlines.

Από τις 11 Οκτωβρίου, η αεροπορική εταιρεία θα συνδέει απευθείας τη Σιγκαπούρη με το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι της Νέας Υόρκης.

Οι πτήσεις, διάρκειας 18 ωρών και 45 λεπτών, θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A350-900 ULR, τα οποία έχουν επιπλέον χωρητικότητα καυσίμου, διαθέτουν δύο κινητήρες και είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και όχι από αλουμίνιο, προκειμένου να έχουν μειωμένο βάρος.

Οι πτήσεις -οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία από τις 18 Οκτωβρίου θα εκτελούνται καθημερινά- θα μπορούν να υποδεχθούν 161 επιβάτες.

Η εταιρεία εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο των περίπου 9.500 μιλίων και στο παρελθόν, από το 2004 έως το 2013, με αεροσκάφη τύπου Airbus A340-500s.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Mak Swee Wah, «το A340 δεν ήταν το πιο αποδοτικό αεροπλάνο και πολλοί άλλοι παράγοντες -εν μέσω κρίσης- δεν καθιστούσαν συμφέρουσα οικονομικά τη συνέχιση του δρομολογίου».

Σήμερα, η μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση στον κόσμο είναι το δρομολόγιο Όκλαντ – Ντόχα, το οποίο εκτελείται σε 18 ώρες και 5 λεπτά από την Qatar Airways.

naftemporiki.gr