Έρχεται η κακοκαιρία «Alexis» από την Ιταλία και φέρνει τον χειμώνα

Όσο πλησιάζουμε προς τον Δεκέμβριο το σκηνικό του καιρού αρχίζει όλο και περισσότερο να θυμίζει χειμώνα, με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά και τους μετεωρολόγους να κάνουν προβλέψεις για τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία όπου σιγά σιγά ο καιρός παραπέμπει σε χειμώνα.

Η κακοκαιρία «Alexis» φέρνει τον χειμώνα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο η νέα κακοκαιρία ονομάζεται «Alexis» και έρχεται από την γειτονική χώρα. Μάλιστα, η ιταλική μετεωρολογική υπηρεσία, όπως σχολίασε στην σημερινή πρόγνωσή του στην δημόσια τηλεόραση ο κ. Γιαννόπουλος, αναφέρει πως έρχεται ο «Alexis» και φέρνει τον χειμώνα.

Όπως αναφέρει, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ, σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ενώ το βράδυ του Σαββάτου (25/11) θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος σημείωσε πως θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα χιονίσει στα βόρεια της Ελλάδας, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα. Ο ίδιος σημείωσε πως χιόνια θα πέσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή αλλά το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι σαφώς πιο έντονα. Το βράδυ του Σαββάτου θα βρέξει και στην Αθήνα, ενώ σε όλη τη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί θυελλώδεις άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.Πηγή:iefimerida.gr