Με επιτυχία ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με Πρόσφυγες και Φοιτητές ΤΕΦΑΑ

Σε ενθουσιώδες κλίμα ο φιλικός μικτός αγώνας ποδοσφαίρου και τα αθλήματα στίβου με πρόσφυγες μαθητές και φοιτητές του ΤΕΦΑΑ ΠΘ

Με χαμόγελα και βαθιά αίσθηση ικανοποίησης από όλους τους συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε ο 2ος φιλικός μικτός αγώνας ποδοσφαίρου με προσφυγόπουλα και φοιτητές του ΤΕΦΑΑ ΠΘ στα πλαίσια του κλεισίματος της δεύτερης χρονιάς προπόνησης προσφυγόπουλων στις εγκαταστάσεις του Τμήματος. Αγόρια και κορίτσια, προσφυγόπουλα, φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΦΑΑ ΠΘ, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον αγώνα και στα αθλήματα στίβου.

Η ημέρα ξεκίνησε με παρουσίαση για τις έννοιες της ισότητας, τίμιου παιχνιδιού καθώς και για τα ολυμπιακά ιδεώδη σε σχέση με την προσφυγική κρίση.

Στη συνέχεια έγινε μια σύντομη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος So.Net. στα πλαίσια Erasmus+ sport, που σαν στόχο έχει τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων αθλητικών οργανισμών που μπορούν να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στην άσκηση και άθλησησε πρόσφυγες και μετανάστες της περιοχής τους.

Hπαρουσίαση έκλεισε με τη βράβευση των δύο φοιτητών του ΤΕΦΑΑ ΠΘ, Δημήτρη Γεωργαντά και Γιάννη Ρίζου, για την εθελοντική τους προσφορά στην εβδομαδιαίαπροπόνηση ομάδας προσφύγων στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ ΠΘ.

Το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί με επιτυχία προγράμματα άσκησης προσφύγων τα τελευταία δυο χρόνια. Τα προγράμματα αυτά εστιάζουν στην εκπαίδευση των φοιτητών μας σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στην προαγωγή της ισότητας στην κοινωνία, στην κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων και στην καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού με την παροχή ίσων ευκαιριών συμμετοχής σε αθλήματα  και φυσικές δραστηριότητες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσφυγόπουλα από δύο Δημοτικά σχολεία και 3 Γυμνάσια  της πόλης μας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα του ΤΕΦΑΑ ΠΘ, καθώς και για την δήλωση επιθυμίας συμμετοχής αθλητικών οργανισμών στο προαναφερθέν δίκτυο, παρακαλώ απευθυνθείτε στοΕργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής του ΤΕΦΑΑ ΠΘ στο psylab@pe.uth.gr ή στο 2431047024