Επιστολή Κώστα Πατέρα στον υπουργό υγείας κ. Λοβέρδο

pateras-525_thumb_medium500_0

Οι πρωτοβουλίες, που μέχρι τώρα πήρατε στον χώρο της Υγείας δεν ήταν ότι το καλύτερο τόσο για τους Ασφαλισμένους όσο και για το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Είναι γεγονός πως η λεηλασία στον τομέα της Υγείας, η σπατάλη και η διαφθορά ευθύνονται σ΄ένα μεγάλο βαθμό για το σημερινό οικονομικό κατάντημα της πατρίδας μας. Το να πάρετε μέτρα για την ορθή χρήση και την προστασία του Δημοσίου Χρήματος είναι κάτι που όλοι θα το επαινέσουν. Το να στεγνώνετε, όμως, τα Δημόσια Νοσοκομεία και να φέρνετε σε δύσκολη θέση πολίτες, ιατρούς και νοσηλευτές, γκρεμίζοντας το Ε.Σ.Υ., είναι ό,τι χειρότερο για την χώρα μας.

Οι Ασφαλισμένοι πλήρωσαν και πληρώνουν τις εισφορές επί δεκαετίες και απαιτούν μια Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανθρώπινη. Άλλοι έπαιξαν τα δισεκατομμύρια των αποθεματικών των Ταμείων στα ομόλογα, αλλά κανένας τους δεν πήγε φυλακή.

Στα Τρίκαλα έχουμε ιατρούς και νοσηλευτές με μεγάλη επαγγελματική κατάρτηση και συνείδηση. Οι περικοπές, όμως σε κλίνες, σε κλινικές, σε μισθούς και επιδόματα και η άρνησή σας να διορίσετε νέους ιατρούς αποδομούν το όλο Σύστημα και κάνουν το αγαθό της Υγείας «όνειρο απατηλό».

Οι λειτουργοί στον Βωμό της Υγείας και οι πολίτες δεν έχουν καμία ευθύνη για το «μεγάλο τραπέζι» που έστησαν στον χώρο αυτό οι πολιτικοί και οι διαπλεκόμενοι, και φυσικά δεν πρέπει να πληρώσουν για τα κλεμένα.

Γεγονός είναι, κύριε Υπουργέ, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων δεν χρειάζεται κι άλλη συρίκνωση. Έχει ανάγκη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υψίστου επιπέδου στους σκληρά δοκιμαζόμενους ασφαλισμένους της αγροτικής μας περιοχής.

Με εκτίμηση,

 
   

 

Δρ. Κώστας Πατέρας

ΔD.Ed., M. Ed., Ph.D

Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ.