Επιστολή ενημέρωσης από τις εθελόντριες Τρικάλων προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ

«Ο Ερυθρός Σταυρός δεν είναι όχημα κανενός και θα υπερασπιστούμε το κύρος και την ιστορία του τμήματος μας. Δεν αποτιμώνται όλα με οικονομικά οφέλη και δεν κατευθύνονται όλα από τους νόμους της αγοράς».

Αυτά τονίζονται μεταξύ άλλων σε ενημερωτική επιστολή που απέστειλαν προς τον Πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο, οι επί πολλά χρόνια εθελόντρια του παραρτήματος Τρικάλων του Ε.Ε.Σ., αντιδρώντας έτσι με αυτό τον τρόπο στις ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες-όπως την χαρακτηρίζουν-ενέργειες συγκεκριμένων κύκλων για ομαδικές εγγραφές νέων μελών, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές που επρόκειτο να πραγματοποιούνταν στις 17 Φεβρουαρίου.

Οι εθελόντριες του Ε.Ε.Σ Τρικάλων θεώρησαν υποχρέωση τους να ενημερώσουν για όλα τα τεκταινόμενα σε τοπικό επίπεδο, την Κεντρική Διοίκηση του οργανισμού, θέλοντας έτσι να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του τοπικού παραρτήματος, ώστε αυτό να συνεχίσει και στο μέλλον να υπηρετεί τους ανθρωπιστικούς σκοπούς και τους υψηλούς κοινωνικούς στόχους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.