Επίσκεψη Βασίλη Κοντοζαμάνη με θετική αποτίμηση στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλία, αμέσως μετά την επίσκεψη του στο αντίστοιχο νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, ο κ. Κοντοζαμάνης έγινε δεκτός με θέρμη στην είσοδο του ΤΕΠ, από τον Διοικητή του Γ.Ν. Τρικάλων Κων/νο Γρηγορίου και τα μέλη της διοίκησης Κωστή Γιαννακό και Σπύρο Περίφανο, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον Βουλευτή Θανάση Λιούτα, τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ εργαζομένων του νοσοκομείου Ηλία Τσιμπίδα, καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, συμμετείχε σε σύσκεψη για τα θέματα του νοσοκομείου στο γραφείο του Διοικητή κ. Γρηγορίου, με την συμμετοχή όλων των προαναφερομένων, καθώς και των Διοικητή και Αναπλ. Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και Ηλία Τσιαούση αντίστοιχα, του Διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας Στέφανο Τσουρβάκα, της προέδρου επιτροπής λοιμώξεων και Διευθύντρια της ΜΕΘ Θεονίκη Παραφόρου και Αναπλ. προϊσταμένη διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας Δήμητρα Βάγγου.

Ο κ. Κοντοζαμάνης σε δήλωσή του εξήρε τις προσπάθειες της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας η οποία όπως είπε, «αυτή τη περίοδο δείχνει σημάδια κάμψης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας επανέρχεται στην κανονική λειτουργία του».

«Το Νοσοκομείο Τρικάλων στάθηκε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα με επάρκεια και πληρότητα, ενώ το σύνολο του προσωπικού υπερέβαλλε εαυτόν, γεγονός που είχε ως συνέπεια τα καλά αποτελέσματα που γνωρίζουμε όλοι».

Ο Υπουργός επισήμανε ωστόσο ότι «η μάχη με την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας, αλλά έχουμε στα χέρια μας το μεγάλο όπλο που λέγεται εμβολιασμός».

Ο κ. Κοντοζαμάνης προέτρεψε το σύνολο του πληθυσμού «να σπεύσει να εμβολιαστεί και βέβαια να τηρεί απαρέγκλιτα τα ισχύοντα μέτρα ατομικής προστασίας για να μπορέσουμε οριστικά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Την προηγούμενη περίοδο η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να καλύψει ελλείψεις και κενά που υπήρχαν στα Νοσοκομεία σε προσωπικό, σε οικονομικούς πόρους και εξοπλισμό».

Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όχι μόνο ανταποκρίθηκε πλήρως στη κάλυψη των αναγκών του νομού το δύσκολο διάστημα της πανδημίας, αλλά κάλυψε και τις ανάγκες γειτονικών νομών σε νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Ακολούθως ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥγείαςΒασίλης Κοντοζαμάνης, μετέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ. Ν Τρικάλων, όπου συνομίλησε με το νοσηλευτικό προσωπικό και με πολίτες που βρισκόταν εκεί εκείνη την ώρα, εκφράζοντας παράλληλα την απόλυτη ικανοποίηση του για την πορεία των εμβολιασμών.