Επίσκεψη των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κ.Υ Φαρκαδόνας

Ουσιαστική και αποτελεσματική υπήρξε η χθεσινή συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, Π.Δριτσέλη, Σ.Παπαδόπουλου και Χ.Σιμορέλη και του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ν.Αντωνίου με τον Διευθυντή και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.

Ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Νόμου για το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας που προβλέπει:

Ø  Την οργάνωση των μονάδων υγείας

Ø  Την αναβάθμιση σε κέντρα υγείας των μονάδων του ΠΕΔΥ

Ø  Την λειτουργία μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο 240 τοπικών μονάδων υγείας

Ø  Την αναβάθμιση των περιφερειακών ιατρείων

Ο Διευθυντής του Κ.Υ Φαρκαδόνας κ.Σακελλαρίου από την πλευρά του παρουσίασε τις ανάγκες του Κ.Υ που εντοπίζονται στην έλλειψη παιδιάτρου και σε εργαστηριακές ελλείψεις οι οποίες προς το παρόν αντιμετωπίζονται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Τρικάλων.

Τέλος, οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις παρεμβάσεις τους υπενθύμισαν τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, όπως η δωρεάν πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βασικές γυναικολογικές εξετάσεις και επισήμαναν τις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από την Κυβέρνηση για την περαιτέρω ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Επιπλέον τονίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας τους με τις διοικήσεις του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας προκειμένου να αντιμετωπίζονται και να προωθούνται όποια προβλήματα παρουσιάζονται.