Επίσκεψη της βουλευτή κας Κατερίνας Παπακώστα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, επισκέφθηκε, σήμερα Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023 τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, με σκοπό να ενημερωθεί και να συζητήσει με τον Διευθυντή κ. Χρήστο Τρικάλη για θέματα της εκπαίδευσης, της λειτουργίας των σχολικών μονάδων  και της στελέχωσής τους.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  ενημέρωσε  ενδελεχώς την κα Παπακώστα  για όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του και αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων και  στη σχολική πραγματικότητα . Αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες του ΥΠΑΙΘ για τη στελέχωση των σχολείων με διδακτικό προσωπικό από την έναρξη του σχολικού έτους με τις έγκυρες μεταθέσεις, αποσπάσεις και προσλήψεις αναπληρωτών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί έγκαιρα η εύρυθμη λειτουργία όλων των Μονάδων του Νομού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και  αφορούν κυρίως στον  σχολικό εκφοβισμό, τη σχολική διαρροή, τη διαφορετικότητα και την καλλιέργεια της  ενσυναίσθησης.

Η Βουλευτής με επικοινωνιακή και συνεργατική διάθεση τόνισε την αξία του εκπαιδευτικού σήμερα κι εστίασε στον υποστηρικτικό της ρόλο σε οποιοδήποτε εγχείρημα και δράση στο πλαίσιο των σχολείων. Εκατέρωθεν υποσχέθηκαν να έχουν δημιουργική συνεργασία προς όφελος  της εκπαίδευσης στο νομό μας.

Τέλος η κα Παπακώστα χαιρέτησε και συνομίλησε με το προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανταλλάσσοντας ευχές για Καλό Πάσχα!

 

Εκ της Διευθύνσεως