Επίσκεψη-Συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων για τους μαθητές του 13ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων

Μια  επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων συνιστά από μόνη της ένα άκρως ενδιαφέρον γεγονός. Για μας όμως τους μαθητές του 13ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων, αποτέλεσε κάτι το ιδιαίτερο και μοναδικό θα λέγαμε, γιατί συνδυάστηκε από  στιγμές, που ευχόμασταν να κρατούσαν περισσότερο. Δώσαμε όμως ραντεβού για πιο πολλά και καλύτερα.

Ας τα πάρουμε όμως  με τη σειρά….

Πριν λίγο καιρό (δυο-τρεις  μήνες περίπου) δεχτήκαμε μια πρόσκληση  από την Βουλή των Ελλήνων, να την επισκεφτούμε οι μαθητές της ΣΤ τάξης  που κερδίσαμε  το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο διαγωνισμό της UNESCO, με θέμα «Ανοίγουμε την καρδιά και το νου στους πρόσφυγες». Βέβαια αποκριθήκαμε θετικά και την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, κατηφορίσαμε προς το «κλεινόν άστυ»  εν αρχή του θέρους και με θερμοκρασία κάπου στους 35 βαθμούς!! Είχαμε μαζί μας και τους συμμαθητές μας από την Ε τάξη.

Το ταξίδι μας όμορφο με λεωφορείο που ναύλωσε το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Με την άφιξή μας  στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας (οδός είναι αυτή), μας περίμεναν οι βουλευτές του Νομού μας κα Παναγιώτα Δριτσέλη και οι κ. Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης.  Τους ευχαριστούμε  για τις ενέργειες που οικοδόμησαν από τη στιγμή της άφιξής ,μέχρι την αναχώρηση μας κι όχι μόνο.

Η έκπληξη μας  ήταν μεγαλύτερη όταν συναντήσαμε στην είσοδο τη συμμαθήτρια μας Κωνσταντίνα, που ήρθε από το Ωνάσειο , για να μας δει και να συμμετέχει στην παρουσία μας στο κοινοβούλιο. Χαρήκαμε πολύ γιατί είχαμε καιρό να τη δούμε! Είπαμε τα νέα μας, μοιράστηκε τις εμπειρίες της μαζί μας, όλοι είχαμε κάτι να της δώσουμε και πήραμε από αυτήν κουράγιο, χαμόγελο κι όρεξη για τη ζωή.!

Την ξενάγηση μας ανέλαβε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Επισκεφτήκαμε την αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος  και είδαμε το φετινό αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Κατόπιν παραδώσαμε αντίγραφο του έργου που βραβεύτηκε στον Πρόεδρο της Βουλής. Συναντήσαμε τον υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Μας έδωσε συγχαρητήρια, μας μίλησε, μας ευχαρίστησε που με τον τρόπο μας κάνουμε την Ελλάδα μας γνωστή, δίνουμε παράδειγμα αλληλεγγύης  και δημιουργούμε ένα αύριο πιο φωτεινό.

Η συνέχεια είχε και μια άλλη ιδιαίτερη στιγμή.  Μας οδήγησαν στα θεωρεία της Βουλής όπου παρακολουθήσαμε την συνεδρίαση της ολομέλειας των βουλευτών. Εκεί ο Πρόεδρος της Βουλής ανήγγειλε  την παρουσία μας και ανέφερε την βράβευσή μας από την UNESCO. Χειροκροτηθήκαμε από τους παριστάμενους βουλευτές!!

Ήταν μια επίσκεψη-συνάντηση η οποία συνδυάστηκε με την παρουσία της συμμαθήτριας μας και την τιμή που μας έγινε από την Ελληνική  Βουλή. Δεν νιώσαμε ξεχωριστοί γιατί πιστεύουμε πως όλοι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί. Η συμμετοχή  κι ο αγώνας μετράνε. Το αποτέλεσμα έρχεται κατόπιν.  Στο σχολείο μας το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων οι δάσκαλοι μας,  μας έμαθαν να κοιτάμε το ταξίδι κι όχι τον προορισμό. Να δρούμε ομαδικά κι όχι με ατομισμό. Να νιώθουμε το σχολείο δεύτερο σπίτι. Τους ευχαριστούμε για όλα!!

Αυτή η επίσκεψη συνάντηση στην Βουλή των Ελλήνων, είναι κι ένα σημείο αναφοράς του ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  το Σύλλογο Νέων και γονέων του Ριζαριού ο Άγιος Γεώργιος  μέσω του προέδρου του κ Ζιώγα Γιώργου για την αμέριστη στήριξη και πολύτιμη βοήθεια.

Η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων 

Μαθητές και Δάσκαλοι