Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ πραγματοποίησε ο Λευτέρης Τσικρικάς

Το πρωί της Τρίτης ο Λευτέρης Τσικρικάς, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ Τρικάλων και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πολύ δύσκολο έργο που επιτελούν.

Συγκεκριμένα του ανέφεραν ως καίρια ζητήματα την έλλειψη έμψυχου δυναμικού, καθώς δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την διαρκή υποβάθμιση του στόλου των ασθενοφόρων και την μη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ο Τσικρικάς επισήμανε πως “Στο κυβερνητικό πρόγραμμά που παρουσιάσαμε δεσμευόμαστε για ουσιαστική ενίσχυση της υγείας και την αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα της. 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας, ένταξη στα Β.Α.Ε, σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο στις δημόσιες δαπάνες υγείας (7,5% του ΑΕΠ), είναι μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τομέας της υγείας”.

Υπενθύμισε στους εργαζόμενους πως “Στις 26/03/2020 καταθέσαμε στην βουλή τροπολογία για την άμεση ένταξη του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά. Στις 15/01/2023 ήρθε η δικαίωση καθώς η Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για την ένταξη των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στα Β.Α.Ε, κάτι το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει υλοποιήσει”.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Λευτέρης Τσικρικάς δήλωσε πως “ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει κράτος πρόνοιας με ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Το 2015-2019 εν μέσω δημοσιονομικών περιορισμών, έγιναν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, προσφέροντας στους πολίτες -ασφαλισμένους ή μη- υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη”.

Ο Τσικρικάς δεσμεύτηκε πως στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν το έργο τους, αυτή τη φορά όπως το έχουν σχεδιάσει στο πρόγραμμά τους, χωρίς μνημόνια και με τη δυνατότητα να άρουν τις αδικίες, ώστε να ανταμειφθούν ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στην υγεία.

 
Μέρα με την μέρα ο Τσικρικάς δείχνει να ανεβαίνει τόσο στην εκτίμηση της τρικαλινής κοινωνίας, όσο και σε ψήφους, καθώς διακρίνεται για τον εμπεριστατωμένο και άμεσο λόγο του. Δεν είναι τυχαίο πως συζητιέται έντονα για το πόσο ψηλά θα πάει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.