Επίσκεψη Γιώργου Τσίγκα στα Κέντρα Υγείας Πύλης και Φαρκαδόνας

Επίσκεψη στα Κέντρα Υγείας Πύλης και Φαρκαδόνας, όπου είχε συνάντηση με τους Διευθυντές κ.κ. Βενιζέλο, και Σακελλαρίου αντίστοιχα, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για θέματα υγείας κ. Γιώργος Τσίγκας και ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν τα Κέντρα Υγείας.

tsigas venizelos

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίγκας ενημερώθηκε για την διαδικασία ένταξης των Κέντρων Υγείας στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και για τις άμεσες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Βενιζέλος τόνισε «προχωράμε με σταθερά βήματα για να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η άμεση πρόσληψη ενός παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Πύλης όπου υπάρχει έλλειψη, αλλά και να γίνουν κτιριακές παρεμβάσεις όπου υπάρχουν έτοιμες μελέτες, όπως και σε κάποια Περιφερειακά Ιατρεία, στη βάση του μεγέθους του πληθυσμού και της προσβασιμότητας.

tsigas sakel

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Τσίγκας τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο επίπεδο ευθύνης της θα κάνει ότι είναι δυνατόν για τις κτιριακές παρεμβάσεις και την απόκτηση του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού και μέσω του ΕΣΠΑ θα υλοποιήσει όλα τα αναγκαία αιτήματα των κατά τόπους Μονάδων Υγείας.

Τέλος επεσήμανε ότι ο συντονισμός και η συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τους Δήμους και τις Μονάδες Υγείας είναι σημαντικό εργαλείο επίλυσης των προβλημάτων και έχει ως στόχο τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους Θεσσαλούς.

.