Επίσκεψη 3ου ΓΕΛ Τρικάλων στην έκθεση Καραθεοδωρή

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου  οι μαθητές του τμήματος  Β2 του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων ,συνοδευόμενοι από την Μαθηματικό κ. Ρούσσα επισκεφτήκαμε το Μουσείο Β. Τσιτσάνη όπου φιλοξενείται προσωρινά μια εξαιρετική έκθεση για τον μέγιστο Έλληνα Μαθηματικό Κ. Καραθεοδωρή, μια πρωτοβουλία του παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Μουσείο Κ. Καραθεοδωρή του Δήμου Κομοτηνής.

Εκεί μέσα από τις πληροφορίες που πήραμε από την μουσειολόγο κ. Χ. Μαρκουλάκη, το φωτογραφικό υλικό, επιστολές του επιστήμονα με άλλους εξέχοντες επιστήμονες καθώς και μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδιγνωρίσαμε τη ζωή και το έργο αυτού του πρότυπου ανθρώπου και επιστήμονα, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται υπέροχα η αγάπη του για τα μαθηματικά και την πατρίδα του την Ελλάδα.

Κατόπιν περιηγηθήκαμε στο μουσείο Τσιτσάνη στο οποίο εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα, δίσκοι και πλήθος φωτογραφιών του συνθέτη με συνεργάτες του.Τέλος στο υπόγειο του κτηρίου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα οθωμανικά λουτρά που ήταν θαμμένα για χρόνια κάτω από τις φυλακές των Τρικάλων .

Οι μαθήτριες

Μάνου Σήλια,

Κουγιούτα Ναυσικά