Επίσημη ανακοίνωση: Εκλογές τον Απρίλιο

kalph-news_2

 

 

«Το έργο της κυβέρνησης τελειώνει το Μάρτιο και οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής,  απαντώντας σε σχετική ερώτηση.  Δεν προσδιόρισε ωστόσο συγκεκριμένες ημερομηνίες.

 

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, ο χρόνος παραγωγής έργου για την  κυβέρνηση είναι ένας με ενάμιση μήνα και άμεσα έχει τρεις εβδομάδες εξαιρετικά πιεστικές.

 

«Οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι “διαβολοβδομάδες” αν δείτε τον κατάλογο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση», είπε χαρακτηριστικά.

 

Σε ό, τι αφορά τον ανασχηματισμό προανήγγειλε ότι θα είναι περιορισμένου χαρακτήρα, τονίζοντας: «Όποιες αλλαγές χρειαστεί να γίνουν, θα γίνουν, αλλά με αναγνώριση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα συγκεκριμένο έργο και ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αυτό συνεπάγεται συγκεκριμένες ανάγκες».

 

Σε ότι αφορά τις γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Καψής ανέφερε ότι θα πρέπει να έχουν δοθεί έως την Τετάρτη. Διευκρίνισε μάλιστα ότι έχουν ήδη ζητηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς και ότι θα υπάρξει μία επιστολή.

 

Τέλος, για την εκκρεμότητα των 325 εκατ. ευρώ διευκρίνισε πως δεν αφορούν τις συντάξεις και ότι το ποσό θα προκύψει από περικοπές σε δαπάνες υπουργείων. Προανήγγειλε μάλιστα ότι η επεξεργασία του θέματος θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας στο υπουργείο Οικονομικών.

 

 

,