Επικοινωνία Κώστα Σκρέκα με τον Κώστα Καραμανλή μετά το πράσινο φως για το βόρειο τμήμα του Ε-65

Ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, τον οποίο συνεχάρη για την επιτυχημένη διαπραγμάτευση που οδήγησε στην απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την κατασκευή του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Βορείου Ελλάδος (Ε-65).

O κ. Σκρέκας είχε συζητήσει με τον κ. Καραμανλή για το θέμα αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019, ζητώντας την επιτάχυνση των αναγκαίων διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου (η φωτό είναι από τη συγκεκριμένη συνάντηση).

Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης, ο κ. Σκρέκας δήλωσε:

«Η έγκριση της κατασκευής του έργου αποτελεί δικαίωση της επίμονης, συστηματικής προσπάθειας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης με την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής.

Δείτε επίσης: Εξιχνιάστηκε μεγάλη σπείρα διαρρηκτών που ρήμαξαν 49 σπίτια στα Τρίκαλα

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας θα προσφέρει μεγάλα αναπτυξιακά οφέλη στα Τρίκαλα, καθώς θα βγάλει το Νομό μας από τον γεωγραφικό αποκλεισμό και θα δημιουργήσει χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Ο Ε-65 θα διευκολύνει σημαντικά τη μεταφορά Τρικαλινών αγροτικών προϊόντων στις μεγάλες αγορές της χώρας και ταυτόχρονα θα ενισχύσει περαιτέρω την τουριστική κίνηση προς τα Τρίκαλα, προσφέροντας σημαντικά έσοδα και ευκαιρίες στις τοπικές επιχειρήσεις».

Σημειώνεται ότι μετά την τροποποίηση της σύμβασης θα ακολουθήσει η έγκριση της από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κύρωση της από τη Βουλή. Η έναρξη της κατασκευής του έργου τοποθετείται εντός του 2021.