Επέκταση του Φυσικού Αερίου σε Καλαμπάκα και Πύλη ζήτησαν Ταμήλος και Γιαγιάκος

IMG 20141104 151441

Ο Βουλευτής Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκο συνάντησαν σήμερα Τρίτη τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις του Νομού.

Ειδικότερα έθεσαν κατ’ αρχήν το αίτημα των παραγωγικών τάξεων για την επέκταση του φυσικού αερίου προς Καλαμπάκα και Πύλη. Η ανάγκη για την μείωση του ενεργειακού κόστους των ξενοδοχειακών μονάδων της Καλαμπάκας και Πύλης, της βιομηχανίας , της βιοτεχνίας αλλά και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, είναι επιτακτική.

Αλλά και οι κατοικίες ζητούν την σύνδεση με το φυσικό αέριο καθόσον από το παράδειγμα των Τρικάλων αποδεικνύεται το φθηνότερο μέσον θέρμανσης. Ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε ότι με την απελευθέρωση της αγοράς, η ΕΠΑ Θεσσαλίας και η Ιταλική εταιρεία ΕΝΙ θα επενδύσουν σε δίκτυα φυσικού αερίου και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα ενθαρρύνει το σχετικό επενδυτικό σχέδιο.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα ήταν οργάνωση των Βιοτεχνικών περιοχών στα Τρίκαλα και στην Φαρκαδόνα , όπου τα προβλήματα είναι χρόνια και χρειάζεται η επείγουσα παρέμβαση του Κράτους. Η επανένταξη της ΒΙΠΑ Φαρκαδόνας στο νέο ΕΣΠΑ είναι το ζητούμενο εφόσον ο Δήμος επιδιώκει την ενεργοποίηση του σχεδίου.

Αλλά και η προώθηση της ΒΙΠΕ στα Τρίκαλα είναι απαίτηση του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων του Νομού.

Ενημερώθηκε ο Υφυπουργός για τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στο ΥΠΕΚΑ και το ξεπερασμένο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει και το οποίο πρέπει να αλλάξει.

Οι κ. Μιχάλης Ταμήλος και κ. Βασίλης Γιαγιάκος ζήτησαν επίσης την διεύρυνση του Προγράμματος ” Εξοικονομώ” και για τους επαγγελματικούς χώρους και όχι μόνον για κατοικίες.

.