Επάρκεια, ποιότητα και λογικές τιμές των αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία των Τρικάλων

Άρχισαν να εφοδιάζονται και να τοποθετούνται ήδη στα ψυγεία και τις βιτρίνες των παραδοσιακών κρεοπωλεία στα Τρίκαλα, οι ποσότητες των αμνοεριφίων που θα καταναλωθούν ενόψει του Πάσχα.

Από τον παραγωγό, έως το σφαγείο, το κρεοπωλείο και τον καταναλωτή έως τελικό αποδέκτη, τηρούνται όλοι οι αυστηροί κανόνες ελέγχων και υγιεινής, ώστε το κρέας που θα φτάσει στο πιάτο να είναι απόλυτα ελεγμένο, νόστιμο και ποιοτικό.

Όπως τονίζει στο trikalaIN.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου κρεοπωλών νομού Τρικάλων Θεόδωρος Ευθυμίου, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το καταναλωτικό κοινό για την προμήθεια του αρνιού ή κατσικιού, όπως και των υπολοίπων εδεσμάτων (κοκορέτσι, μαγειρίτσα κλπ.), αν και η κίνηση φέτος είναι ελαφρώς πεσμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία.

Υπάρχουν καταναλωτές που επιλέγουν να αγοράσουν κομμάτια ή μισό αρνί, υπάρχουν όμως και οι πιο τολμηροί που παίρνουν ολόκληρο το αμνοερίφιο για να το ψήσουν στη σούβλα.

Οι τιμές σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα και κυμαίνονται από 6.5 έως 8 ευρώ το κιλό, ανάλογα με τα κιλά του αμνοεριφίου, αν θα είναι ολόκληρο ή σπασμένο κλπ.