Επανέρχεται η Στέλλα Ζολώτα: Δεν αναζητώ κομματική στέγη-Ιδεολογικός μου αντίπαλος είναι η δεξιά

Με μια νέα της ανάρτηση στα social media, επανέρχεται σήμερα η υποψήφια Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Στέλλα Ζολώτα, δίνοντας συνέχεια στη χθεσινή της ανάρτηση, με την οποία ανακοίνωνε την αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ, λόγω των γνωστών δηλώσεων της Άννας Διαμαντοπούλου.

Έγραψε λοιπόν η ίδια σήμερα:

«Θα ήθελα να καταστήσω σαφή κάποια πράγματα, προκειμένου να σταματήσουν κάποιες παρερμηνείες και να γίνει ξεκάθαρο το ιδεολογικό και κομματικό μου υπόβαθρο.

1)Υπήρξα συνεπής στο ΠΑΣΟΚ φύσει και θέσει, πάντα.

Δεν έχω ψηφίσει ποτέ άλλο κόμμα, δεν βρέθηκα σε κύκλους άλλου κόμματος.

Δεν έχω φύγει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια.

2)Δεν έχω ωφεληθεί από το ΠΑΣΟΚ σε κανένα επίπεδο. Στα 47 μου εξακολουθώ να εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, βασιζόμενη στην εργασιακή μου αξία.

Έχοντας ταξική συνείδηση και μένοντας πιστή στις αρχές μου, θεωρούσα πάντα ντροπή η στήριξη μου στο ΠΑΣΟΚ να έχει ανταλλακτικό χαρακτήρα.

3) Πιστεύω πως άλλο πράγμα είναι ένα κόμμα να διέπεται από δημοκρατικότητα κι άλλο να γίνεται κέντρο διερχομένων.

4) Ο σοσιαλισμός τον οποίο εγώ πρεσβεύω θα έχει πάντα αγωνιστικό χαρακτήρα και καμία έκφανση του δεν πρέπει να γίνει δεκανίκι της δεξιάς.

Το να συμβάλλω σε αυτό με το να αποδέχομαι ή να συναινώ με τη σιωπηλή αποδοχή μου κάποιων θέσεων και απόψεων, θέτει για μένα ζητήματα ηθικής τάξης και συνείδησης.

5) Είναι ακλόνητη πίστη μου πως οι αρχές του ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να μετασχηματιστούν και να προσαρμοστούν στα νέα κοινωνικά δεδομένα και επουδενί να αλλοιωθούν.

6) Ο πολιτικός πολιτισμός είναι επιβεβλημένος μέχρι το σημείο που δεν αλλάζει το πυρήνα της ιδεολογίας.

7) Η πολυφωνία πρέπει να ξεκινάει από το να ακούγεται και η πιο αδύναμη φωνή του τελευταίου ψηφοφόρου.

Δεν αναζητώ κομματική στέγη. Ούτε θα με δείτε σε κάποιον άλλον κομματικό φορέα.

Σίγουρα όμως θα με δείτε ανάμεσα στον κόσμο που αγωνίζεται και κατεβαίνει στους δρόμους για να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

9) Ο ιδεολογικός μου αντίπαλος ήταν και θα είναι η δεξιά.

10) Ευχαριστώ όλους όσοι μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν ειρωνικά κι απαξιωτικά, χωρίς να με γνωρίζουν προσωπικά. Θα τους παρακαλούσα μόνο για ένα πράγμα: να μάθουν ορθογραφία και συντακτικό».

Με εκτίμηση

Στέλλα Ζολώτα.