Επαναληπτική δημοπρασία για το Φρούριο

frourio trikala100

Το σήμα κατατεθέν της πόλης των Τρικάλων, το κατάστημα «Φρούριο», αποτελεί τον πλέον γνωστό χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας για τους τρικαλινούς.

Με την επαναληπτική δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουνίου 2015, ο χώρος «περιμένει» τον νέο ενοικιαστή, προκειμένου οι τρικαλινοί να επανέλθουν στον αγαπημένο τους χώρο. Η δημοπρασία θα διαρκέσει από τις 09.00 (έναρξη παραλαβής προσφορών) έως τις 09.30 π.μ. (λήξη παράδοσης προσφορών), ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών. Κάθε προσφορά πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, το ύψος της οποίας ορίζεται σε χίλια οχτακόσια ευρώ (1.800,00).

Η δημοπρασία αφορά ισόγειο κτήριο, συνολικού εμβαδού 594,32 τ.μ., που περιλαμβάνει μια κύρια αίθουσα εμβαδού 347,76 τ.μ., βοηθητικούς χώρους εμβαδού 140,80 τ.μ., καθώς και ημιυπαίθριους χώρους εμβαδού 105,76 τ.μ., μετά του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου αυτού, επιφάνειας 1667,89 τ.μ. Ο Δήμος Τρικκαίων επιθυμεί να λειτουργεί ως χώρος που συνάδει με το περιβάλλον: ως κατάστημα παροχής επισιτιστικών υπηρεσιών : καφετέρια, αναψυκτήριο, ζαχαροπλαστείο, εστιατόριο, χωρίς να αποκλείεται και η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης ουζερί. Για κάθε άλλη συναφή συμβατή χρήση, δεν θα πρέπει να προσβάλλεται ή να ρυπαίνεται ο περιβάλλων χώρος, ούτε θα ενοχλούνται οι περίοικοι

Επίσης ο Δήμος, θέλοντας να προστατεύσει το ύφος της περιοχής, απαγορεύει ρητώς τη λειτουργία κέντρου διασκέδασης με χρήση μουσικών οργάνων, νυχτερινού κέντρου διασκεδάσεως (νάιτ κλαμπ ή ντίσκο κλαμπ) και ως χώρου τυχερών ή τεχνικών παιχνιδιών. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για δέκα χρόνια και, αν χρειάζονται επισκευές ή άλλες παρεμβάσεις, αυτές θα γίνουν από τον μισθωτή, με την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών. Στη σχετική διακήρυξη περιέχονται και αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν σε αναπροσαρμογές μισθώματος, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορά το κόσμημα της πόλης των Τρικάλων.

Εξάλλου, έχει σημασία να μπορέσει να ανανεωθεί ο χώρος, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς και δίνει διαφορετική αίσθηση για το καλοκαίρι. Ήδη, πάντως, ο Δήμος Τρικκαίων ανέθεσε στην e-trikala ΑΕ να λειτουργεί ένα κυλικείο στον χώρο του Φρουρίου, προς εξυπηρέτηση των θεατών των θερινών παραστάσεων.

Είναι προφανές ότι η μόνιμη και σταθερή λειτουργία του χώρου ως αναψυκτήριο, θα ανανεώσει και θα δώσει ζωντάνια σε ολόκληρο το φρούριο των Τρικάλων.
Αρμόδιοι υπάλληλοι για πληροφορίες: κ. Τσιορλίδα Βασιλική & κ. Νταλάση Αικατερίνη, τηλ. 2431-3-51111, 2431-3-51113, [email protected], [email protected] .

.