Ευχαριστήριο του δήμου Τρικκαίων

3130-800x430

Με το πέρας των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης «ΤρίκαλART» ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές που μετείχαν και παρακολούθησαν τις πολυποίκιλες εκδηλώσεις.

Η διοργάνωση αυτή είχε ως στόχο, να προσφέρει ψυχαγωγία στους συμπολίτες και τους επισκέπτες, σε καιρούς δύσκολους και απαιτητικούς.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον χώρο του μαυσωλείου, αναδεικνύοντας και την ευρύτερη περιοχή του πάρκου των παλιών φυλακών. Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο Μουσείο Τσιτσάνη, «γεννιέται» ένα νέο τμήμα της πόλης, ικανό να αποτελέσει σημείο αναφοράς.
Παραλλήλως, αποδείχτηκε πως, παρότι εκ των πραγμάτων ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει εύρος και πλήθος δραστηριοτήτων, υπάρχει ενεργοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας.

Οι σύλλογοι, οι φορείς, οι ιδιώτες, συνδράμουν την προσπάθεια ανάδειξη της τοπικής μας καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Πραγματοποιούν εκδηλώσεις. Αναδεικνύουν το πλούσιο έργο τους. Ενοποιούν ιδέες και προτάσεις και τις παρουσιάζουν στους συμπολίτες.

«Στόχος μας είναι», σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, «ο Δήμος να σταθεί αρωγός, συμπαραστάτης και φορέας παρόμοιων εκδηλώσεων. Μπορεί να γίνει το «όχημα», μέσου του οποίου αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες. Χαμηλό κόστος, σε παραστάσεις και παραγωγές, αλλά με έμφαση στη συνεργασία των πολιτιστικών ομάδων, τη δημιουργία» ιδεών, την πρωτοτυπία, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση. Ο Δήμος μπορεί να προσφέρει τις υποδομές και – μαζί με τις δυνάμεις που αναπτύσσονται στον τομέα του πολιτισμού σε ολόκληρο τον Δήμο – να δημιουργήσουμε μια πολιτιστική παρεμβατική πολιτική. Να μπορέσουμε να αυξήσουμε τη συμμετοχή στην Τέχνη, στον Πολιτισμό, στη Δημιουργία.
Αυτό, εξάλλου, είναι το στοίχημα μιας γενιάς που δεν μένει πλέον στα όνειρα, αλλά τα πραγματοποιεί: στο Τζαμί, στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, στις όχθες του Ληθαίου, στις γωνιές της πόλης, σε κάθε χωριό».
Επίσης, ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, με τη συνεργασία του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις, ευχαριστούν τους καλλιτέχνες – τρικαλινής και μη καταγωγής – καθώς και τα μέλη των ομάδων των δημοτικών καλλιτεχνικών δομών που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και προσέφεραν την έμπνευση και την τέχνη τους στους τρικαλινούς πολίτες.

.