Ένοπλοι έκλεψαν 250.000 ευρώ από την αυτοκινητοπομπή Σαουδάραβα πρίγκιπα!

8538605

Επιτέθηκαν στα αυτοκίνητα με Καλάσνικοφ και έκλεψαν αυτό που τους ενδιέφερε με τα χρήματα και απόρρητα έγγραφα – Έμοιαζαν με «κομάντο», είπαν αυτόπτες μάρτυρες

Μια απίστευτη, κινηματογραφικού τύπου, ληστεία σημειώθηκε σε δρόμο έξω από το Παρίσι, όταν η αυτοκινητοπομπή Σαουδάραβα πρίγκιπα δέχθηκε επίθεση από «κομάντο».

Η μεγάλη αυτοκινητοπομπή κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο του Μπουρζέ που βρίσκεται 15 χλμ. βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, όταν δέχθηκε επίθεση μεταξύ από 21:00 και 22:00 τοπική ώρα, στην έξοδο του Παρισιού. Η «δηλωθείσα ζημία είναι 250.000 ευρώ», δήλωσε αστυνομική πηγή. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά την επίθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, οι δράστες που έφεραν όπλα τύπου Καλάζνικοφ, έκλεψαν επίσης σημαντικά έγγραφα.

Η αυτοκινητοπομπή είχε αναχωρήσει από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς RMC και Europe 1.

Το αυτοκίνητο που δέχθηκε την επίθεση ήταν ένα όχημα υποστήριξης, το οποίο εκλάπη και βρέθηκε καμένο, δήλωσε πηγή της αστυνομίας.

«Είναι πρωτόγνωρη ως μέθοδος ληστείας, (οι δράστες) ήταν καλά πληροφορημένοι. Είναι αρκετά σπάνιος ως επιχειρησιακός τρόπος», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Κανένας από τους δράστες της ληστείας δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Η αρμόδια υπηρεσία για την καταστολή των ληστειών της Δικαστικής Αστυνομίας του Παρισιού διεξάγει έρευνα.

protothema.gr