Ενημερωτική εκδήλωση στο δήμο ΠΥΛΗΣ

DSC00249

Μεγάλης επιτυχίας έτυχε η διαγνωστική-ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του Δημοτικού Προγράμματος Αναπτυξιακών Εκδηλώσεων για το 2015, που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλης την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα Φήκης.

Η αθρόα προσέλευση εκπροσώπων από όλους τους δυνητικά εμπλεκόμενους φορείς και η κατάμεστη αίθουσα ήταν αξιοσημείωτα και άκρως ενθαρρυντικά και αποτέλεσαν τη πρώτη βάση στήριξης της προσπάθειας αυτής, ενώ απέδειξαν και το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την υλοποίηση τέτοιων δράσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Τσίγκας ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και εκπρόσωπος της Π.Ε.Τρικάλων, Εκπρόσωποι Εμπορικών και Επαγγελματικών Φορέων του Νομού, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών μονάδων της περιοχής, των μορφωτικών και πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών φορέων και αγροτικών ομάδων, και φυσικά εθελοντές του Δήμου Πύλης, ενώ το ενδιαφέρον του εκδήλωσε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων που δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε έχει σαν στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη όλου του Δήμου Πύλης. Οι δράσεις που σχεδιάστηκαν σκοπεύουν να συνδέσουν τον πρωτογενή τομέα (τοπικά αγροτικά προϊόντα), με τον δευτερογενή (κατευθυνόμενη μεταποίηση και συσκευασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της δράσης) και τον τριτογενή (προώθηση των προϊόντων διαμέσου των τουριστικών κυρίως εκδηλώσεων). Έτσι κάθε μήνα προβλέπονται μία ή δύο θεματικές διοργανώσεις με διαφορετικό ηλικιακό κοινό από μήνα σε μήνα και διαφορετικό στόχο. Μέσα από την προβολή του Δήμου σε τουριστικό επίπεδο που είναι και το πιο γνωστό μας «προϊόν» αλλά με διαφορετικές από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις, θα παρουσιάζονται και θα αναδεικνύονται τα τοπικά προϊόντα όλης της περιφέρειας, θα καταδεικνύονται ευκαιρίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα και φυσικά θα υπάρχουν κοινωνικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις διαφόρων ειδών. Διευκρινίστηκε δε ότι οι προτάσεις που έγιναν δεν έχουν «κλειδώσει» ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε ως προς τις ημερομηνίες, αφού στην οριστικοποίηση των δράσεων θα παίξει σημαντικό ρόλο η πρόθεση συμμετοχής των συναρμόδιων φορέων καθώς και εναλλακτικές προτάσεις ανάλογα τις επιμέρους συνθήκες.

 

Γι’ αυτό το λόγο διανεμήθηκε ένα ερωτηματολόγιο και ένα ενδεικτικό ημερολόγιο, το οποίο κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι να το επιστρέψουν στο Δήμο Πύλης ως το τέλος Νοεμβρίου και θα αποτελέσει σημαντικό πληροφοριακό στοιχείο για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να παρασταθούν στην εκδήλωση και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τον οποιοδήποτε τρόπο, μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύλης στα τηλέφωνα 2434350315 και 2434350316, ή να αντλούν τα έντυπα από το site του Δήμου στη διεύθυνση www.dimospylis.gr

DSC00248

Το 2015 θα αποτελέσει την πρώτη και λίγο-πολύ διερευνητική χρονιά, αφού η επιλογή των εκδηλώσεων και των θέσεων έγινε με όσο το δυνατό πιο «ασφαλή» κριτήρια και ανάλογα με τις δυνατότητες που ήδη προσφέρει κάθε μέρος. Η ανταπόκριση του κόσμου και των φορέων, η οποία ήταν εξαιρετικά τιμητική, είναι αυτές που θα λειτουργήσουν καταλυτικά και θα καθορίσουν την μελλοντική έκβαση του εγχειρήματος, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει θεσμό.

.