Ενημερωτική εκδήλωση για την καρδιακή ανακοπή στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων

giatroi  5

Κάθε 45 δευτερόλεπτα μια Καρδιακή Ανακοπή συμβαίνει στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 16% – 20% των Ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους. Στους δημόσιους χώρους η Ανακοπή αφορά κυρίως νεαρά άτομα, χωρίς να προηγούνται προειδοποιητικά σημεία.

Τα πρώτα λεπτά μετά την Καρδιακή Ανακοπή είναι κρίσιμα και καθοριστικά για την επιβίωση του θύματος και την ποιότητα της ζωής του. Σ’ αυτόν τον πολύτιμο χρόνο δίπλα στο θύμα της Καρδιακής Ανακοπής θα βρεθεί ο απλός πολίτης. Γι’ αυτό επιβάλλεται ο γενικός πληθυσμός, με έμφαση στις ειδικές ομάδες « πρώτης επαφής» , να εκπαιδευτεί στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Για την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών οι Σύλλογοί μας οργανώνουν ημερίδα με επίκεντρο τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση Καρδιακής Ανακοπής (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ, χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή-ΑΕΑ), σε συνεργασία με γιατρούς του Νοσοκομείου Τρικάλων και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, στην Αίθουσα Προβολών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου (στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα Μεγαλοχωρίου) , την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, ώρα 11.00 π.μ.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις και πρακτική εκπαίδευση στην καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, εργαζομένους και μη, κοινωνικές ομάδες, επαγγελματικά σωματεία και ενώσεις.
Κεντρική ομιλήτρια η κα Ελένη Πολύζου, Αναισθησιολόγος Γ.Ν. Τρικάλων, Διευθύντρια Σεμιναρίων Καρδιοπνευμονικής Αναζωγόνησης

Διευθύντρια Σεμιναρίων.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932628110
Διοργανωτές σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου, Σύλλογος Γυναικών Μεγαλοχωρίου, Α.Ο Μεγαλοχωρίου « Θύελλα», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μεγαλοχωρίου, Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου.

.