Ενημέρωση στα Τρίκαλα για το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Στα Τρίκαλα βρίσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, αυξάνοντας κατά πολύ τον αριθμό των σχολείων που και φέτος επιλέγουν την πόλη για την εκδρομή τους.

Οι δεκάδες επισκέψεις μαθητών/τριών από σχολεία όλης της Ελλάδας έχουν ως κύριους προορισμούς – αναλόγως των διαθέσιμων ημερών – τα αξιοθέατα της πόλης. Το Μουσείο Τσιτσάνη, ο μύλος Ματσόπουλου, το τζαμί, το κάστρο, το δίδυμο οθωμανικό λουτρό, τα στενά του Βαρουσίου, το Δημαρχείο Τρικκαίων και το control room του Smart Trikala, είναι ορισμένα από τα βασικά σημεία επίσκεψης.

Σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 οι μαθητές/τριες, συνοδευόμενοι από τους/τις εκπαιδευτικούς, περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν κατά ομάδες στο Μουσείο Τσιτσάνη, το Τζαμί και το Δημαρχείο Τρικκαίων. τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσία των αλλαγών που συντελούνται, σε επίπεδο δράσεων για τη σύγχρονη πόλη των Τρικάλων. Αυτές οι δράσεις σχετίζονται είτε με την ανάπτυξη είτε με την ποιότητα ζωής είτε με την τεχνολογία.

Για αυτή συγκεκριμένα, ανά ομάδες οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τα όσα συντελούνται στα τεχνολογικά Τρίκαλα, στο Smart Trikala από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων κ. Θανάση Μιχαλάκη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επέδειξαν ενδιαφέρον για σειρά των δράσεων που αναπτύσσονται και υλοποιούνται, ενώ τέθηκαν ερωτήσεις για τον τρόπο λειτουργίας και τις ανάγκες που τα προγράμματα αυτά εξυπηρετούν.