Ενημέρωση για την πραγματοποιηθείσα ημερίδα Μεσογειακής Αναιμίας

6677992

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μουζάκι η ημερίδα των συλλόγων πασχόντων από μεσογειακή αναιμία με θέμα ”Μεσογειακή Αναιμία 2015″.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του εκπροσώπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κ. Μανάφα Αχιλλέα.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν κατά σειρά οι ομιλητές:

Δημήτρης Η. Στεφανόπουλος, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών-Νοσοκομείο Κ.Α.Τ.

Δημήτρης Β. Κοτσιώνης, Ειδικός Καρδιολόγος, Υπεύθυνος Καρδιολόγος Μαιευτικού Γυναικολογικού & Χειρουργικού Κέντρου ΛΗΤΩ, Διευθυντής Λευκού Σταυρού Αθηνών.

Ευθυμία Βλαχάκη, Λέκτορας Αιματολογίας, Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας Ενηλίκων, Β’ Παθολογική, ΑΠΘ, Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο.

Η ημερίδα έκλεισε με τη διεξοδική και διαφωτιστική ομιλία της Β’ Αντιπροέδρου της Ε.Ο.ΘΑ και Αντιπροέδρου του Ε.Σ.Θ κ. Ελένης Μιχαλάκη επί θεμάτων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα μέλη και οι οικείοι των δύο συλλόγων καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας Τρικάλων και Καρδίτσας.

Οι πρόεδροι των συλλόγων Τρικάλων και Καρδίτσας Τσόγιας Κώστας και Νικολάου Κώστας ευχαριστούν όλους τους προαναφερθέντες για τη συμβολή τους στην επιτυχία της ημερίδας καθώς επίσης και την εταιρεία NOVARTIS HELLAS και την εκπρόσωπό της κ. Κουρούπη Αγγελική για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης.

.