Ενημέρωση για τα προγράμματα τηλεφροντίδας στο Δήμο Τρικκαίων

empirica1

 

 

 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου με δύο εκπροσώπους της Empirica. Πρόκειται για ιδιωτική συμβουλευτική εταιρεία διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων η οποία συμμετέχει σε έρευνα της Ευρωπαικής Ένωσης σχετικά με τις διαδικασίες σχεδιασμού και οργάνωσης υπηρεσιών τηλεφροντίδας. Στόχος της συγκεκριμένης έρευνας είναι η ανάπτυξη κοινών πρακτικών που θα μπορούν να εφαρμοστούν σε πιο ευρεία κλίμακα. Ο Δήμος Τρικκαίων επιλέχθηκε ως ‘καλή πρακτική’ στη συγκεκριμένη μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην αρχή της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με το Δήμαρχο κ. Χρίστο Λάππα, τον Διευθύνων Σύμβουλο της eTrikala AE Οδυσσέα Ράπτη καθώς και εκπροσώπους της eTrikala και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΑ) του Δήμου Τρικκαίων. Οι εκπρόσωποι της Empirica ενημερώθηκαν σχετικά με τα προγράμματα τηλεφροντίδας που υλοποιούνται στο Δήμό Τρικκαίων και παρουσιάστηκαν παράλληλα οι βέλτιστες πρακτικές.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν στα γραφεία της ΔΕΚΑ όπου ο Διευθυντής κος Σιακαβάρας Ιωάννης και ο Αντιδήμαρχος κος Ζήσης Γκουγκουστάμος παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τις κοινωνικές δομές της ΔΕΚΑ και του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ (πρώην ΚΑΠΗ). Η συνάντηση θα συνεχιστεί αύριο στα γραφεία της eTrikala όπου θα συζητηθούν θέματα όπως η διαδικασία προκήρυξης και προμήθειας των έργων της τηλεφροντίδας.