Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τρικάλων εθελοντική αιμοδοσία

Λαμβάνοντας υπόψη πως το σημαντικότερο στις μέρες μας είναι η υγεία, σκοπό έχουμε μέσα από την αιμοδοσία που διοργανώνουμε την Τετάρτη 8 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού & της Ερυθράς Ημισελήνου, να εξηγήσουμε πόσο μεγάλη αξία έχει η προσφορά αίματος και πως έτσι συμβάλουμε στη διάσωση μιας ζωής.

Η  εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Ο εθελοντής στην αιμοδοσία, επιτελεί σπουδαίο έργο, προσφέρει ζωή στον συνάνθρωπο του με 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει. O αιμοδότης, δίνει ανιδιοτελώς ένα κομμάτι του εαυτού του, στην κυριολεξία για να βοηθήσει το σημερινό ή αυριανό πάσχοντα συνάνθρωπό του.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν ανέκαθεν δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, προσφέροντας αρωγή και υποστήριξη. Η εθελοντή αιμοδοσία είναι αυτονόητη προσφορά και πεποίθηση για τους Eρυθροσταυρίτες εθελοντές.

Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να προσέλθετε  την Τετάρτη  8/5/2019 το πρωί 10:00 – 13:00  στο Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να διαθέσετε λίγο από το χρόνο σας, συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.