Απλή και εύκολη συνταγή για ελληνική ρεβιθοσαλάτα που ετοιμάζεται σε 20 μόλις λεπτά, αν έχετε έτοιμα τα ρεβίθια, και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της.
Έχει υπέροχα μεσογειακά αρώματα, ποικιλία χρωμάτων από τα λαχανικά που περιέχει και είναι πολύ πλούσια και θρεπτική, γεμάτη από φυτική πρωτεΐνη χάρη στην προσθήκη των οσπρίων.
Υλικά για τη Συνταγή
425 γραμμάρια ρεβίθια, βρασμένα και καλά στραγγισμένα (αν είναι κονσέρβα, θα πρέπει να τα ξεπλύνετε και να τα στραγγίσετε καλά)
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
¼ φλιτζανιού κόκκινο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι (15τμχ) τοματίνια, κομμένα στη μέση
1/3 φλιτζανιού ελιές, χωρίς κουκούτσι
1 μέτριο αγγούρι, κομμένο στα 4 και σε φέτες
120 γραμμάρια φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
1.Κόψτε τα λαχανικά, ετοιμάστε τα ρεβίθια, τρίψτε τη φέτα και τοποθετήστε τα όλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα στην άκρη, μέχρι να ετοιμάσετε το ντρέσινγκ.
2. Σε ένα μικρό βαζάκι βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, κλείστε το καπάκι και χτυπήστε τα για λίγο να ανακατευτούν. Περιχύστε τη σαλάτα και ανακατέψτε. Δοκιμάστε τις γεύσεις και συμπληρώστε με επιπλέον αλατοπίπερο, αν απαιτείται.
3. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να μαριναριστεί και να δέσουν καλύτερα οι γεύσεις, αλλά μπορείτε να την σερβίρετε κι αμέσως.