Ελεύθερη πρόσβαση, «ελευθερία» στη ζωή

Με πολλά μηνύματα η φετινή δράση της ομάδας FreeMobility του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων Παπαστεργίου: Αλλάζουμε τις πόλεις μας, προχωρούμε με συνεργασίες

Με την καρδιά και την ψυχή τους, με την αγάπη και την ελπίδα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΕΕΚ Τρικάλων «δίδαξαν» στάσεις ζωής. Παρουσιάζοντας τη φετινή τους εργασία – δράση στο πλαίσιο του FreeMobility, που διοργανώνει ο οργανισμός Ecocity, κέρδισαν το χειροκρότημα των τρικαλινών που βρέθηκαν τομεσημέρι της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».. Εκεί, στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος», ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έθεσε ένα όριο για όλους: να αλλάξουμε τις πόλεις μας. Και αυτό θα συμβεί, τόνισε, με τη συνεργασία που ήδη υφίσταται με την ομάδα (μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων), καθώς ήδη προτάσεις τους έχουν υλοποιηθεί από τον Δήμο. Και τόνισε ότι μαζί με την υλοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Ανάπτυξης, τις αναπλάσεις των κεντρικών πλατειών, την αναμόρφωση του Ληθαίου ποταμού, προχωρούν ισότιμα οι δράσεις και οι επιταγές για τα άτομα με αναπηρία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ecocity επεσήμανε τη σημασία της δράσης του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων που πρωτοστατεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τονίζοντας την ουσία της συμμετοχής των ΑμεΑ. Ενώ η προϊσταμένη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα, συγχαίροντας τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική κοινότητα, τόνισε την ανάγκη για πραγματικά «έξυπνες» πόλεις στη συμπεριφορά απέναντι στους συνανθρώπους μας.
Ακολούθησε ένα τριαντάλεπτο, πανέμορφο και αρκούντως δηκτικό και διδακτικό θεατρικό δρώμενο των μαθητών/τριών, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Θανάση Καραγιώργου, Τέτης Γρηγορίου και Λίτσας Τασούλα, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ομάδας, υπό την ευθύνη του διευθυντή κ. Νεκτ. Μπάζη.
Σε αυτό, με χιουμοριστικό τρόπο αλλά με έντονο τον προβληματισμό και σημαίνουσα την καταγγελία, καταγράφονται οι συμπεριφορές έναντι των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των ΑμεΑ γενικότερα.
Οι μαθητές που πήραν μέρος ήταν οι: Χριστίνα Αγραφιώτη, Βασίλης Αργύρης, Κατερίνα Κουτουλα, Χρήστος Μόκας, Παναγιώτης Σδώνας, Μαρία Μουρεχίδου.