Έκτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Πρόκειται για έναν 70χρονο του οποίου το τεστ βγήκε θετικό μετά τον θάνατό του

Τους έξι φτάνουν πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο του οποίου το τεστ βγήκε θετικό μετά τον θάνατό του. Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από τον κορωνοϊό στην Καστοριά, ενώ τα θύματα είναι όλοι άνδρες.

Στα 418 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Τα 31 είναι νέα κρούσματα.

Εχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα, ενώ 13 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Τα κρούσματα απροσδιόριστης προέλευσης είναι 61.

«Η επέκταση του μέτρου επτά ημερών καραντίνας για υγειονομικούς επεκτείνεται σε δημόσιες υπηρεσίες, απαραίτητες για τη λειτουργία του κράτους», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

«Η στρατηγική περιορισμού των συναθροίσεων πρέπει να ισχύει όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν φορέα του κορωνοϊού» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν για όσους κάνουν ιδιωτικά τεστ για κορωνοϊό.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμίας μορφής αισχροκέρδεια σε βάρος του συμπολίτη μας» τόνισε.

Ο κ. Τσιόδρας είπε πως υπάρχουν πολλοί ιοί του αναπνευστικού που κυκλοφορούν για αρκετά χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Τσιόδρας είπε πως λοιμωξιολόγοι διαδίδουν fake news λέγοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά Ιταλίας και φέρνοντας παραδείγματα με τη Νότια Κορέα.

«Κύριοι στόχοι των εργαστηριακών ελέγχων είναι βασισμένοι στα αυστηρά κριτήρια διεθνών οργανισμών» επεσήμανε.

fimotro.gr