Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου

Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου εδώ και κάποια 24ωρα..με άγνωστο το πότε και αν θα επαναλειτουργήσει ο ίδιος αξονικός… ή αναμένεται η εγκατάσταση του νέου μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ… του οποίου η σύμβαση υπογράφεται τις επόμενες μέρες με χρονικό ορίζοντα παράδοσης 120 ημερών.

Η έλλειψη αξονικού τομογράφου σημαίνει αυτόματα πρόβλημα στην άμεση αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών … π.χ. τροχαίου.. και ωθεί κατά ανάγκη τους πολίτες στην ιδιωτική πρωτοβουλία με το ανάλογο κόστος σε αναγκαστικές διακομιδές σε όμορα νοσοκομεία με μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία των ασθενών … ιδιαίτερα σε μια περίοδο αύξησης της επισκεψιμότητας στο νόμο..

Εδώ λοιπόν αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι, όσοι διατυμπανίζουν ότι ενδιαφέρονται για το κοινωνικό σύνολο και έχουν χρέος να προστατέψουν την λειτουργία του αξονικού γνωρίζοντας την παλαιότητα του και την υπερχρήση του,- όπως και οι ίδιοι υποστηρίζουν-… μέχρι πρότινος ζητούσαν την επαναλειτουργία των απογευματινών ιατρείων γνωρίζοντας ότι αυτό όχι μόνο δεν προστατεύει την λειτουργία του μηχανήματος ..αλλά το φορτώνει με επιπλέον ώρες λειτουργίας …φτάνοντας στο σήμερα…

Η ευχή… να εγκατασταθεί όσο πιο γρήγορα ο νέος αξονικός τομογράφος… με την ελπίδα να μην «εκτελεστεί»..!!!  κι αυτός στο βωμό των συμφερόντων..

 

Η συντονιστική επιτροπή

του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Γκαγκαμάνου Σούλα

Μέρμηγκας Γιώργος

Τσέλιου Σοφία