Εκτακτο Eurogroup στις 8 μέσω τηλεδιάσκεψης

5555513

«Το Eurogroup θα συνεδριάσει εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης στις 7 ώρα Βρυξελλών, προκειμένου να εξετάσει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που λάβαμε το απόγευμα», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

Η τηλεδιάσκεψη έρχεται λίγες ώρες προτού λήξει το πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας και την εκπνοή της προθεσμίας για καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόταση διετούς συμφωνίας στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών και ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης» αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες για κινητικότητα στο παρασκήνιο με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης.

Ωστόσο, το Βερολίνο, διά στόματος της καγκελαρίου Μέρκελ χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών, τονίζοντας σε βουλευτές της ότι «δεν θα υπάρξει εξέλιξη στο ελληνικό ζήτημα» και ότι το πρόγραμμα λήγει το βράδυ.

.ethnos.gr