Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού

vroxi kairou.w l

Ερχεται κακοκαιρία η οποία θα ξεκινήσει από τα δυτικά. Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς σε όλη τη χώρα. Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυροί άνεμοι.

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα.

Από σήμερα Πέμπτη έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Αρχικά η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Για την Παρασκευή η πρόγνωση λέει ότι η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά όλη την ηπειρωτικά χώρα και βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Κεντρική Μακεδονία -κυρίως στη Χαλκιδική- την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα μέχρι και 10 βαθμούς.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.