Εκτακτα μέτρα ελέγχου για το Πάσχα

Απαγόρευση των μετακινήσεων από Νομό σε Νομό και τσουχτερά πρόστιμα τίθενται σε ισχύ

Νέα μέτρα ισχύουν και αυστηρά πρόστιμα ισχύουν από σήμερα 8 Απριλίου στις 18:00 για την αποτροπή των μετακινήσεων πολιτών σε άλλους περιοχές ενόψει του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα έχουν λάβει εντολή να στήνουν μπλόκα και να διενεργούν ελέγχους, σε όσους μετακινούνται με το όχημά τους στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και σε παράδρομους αυτών και να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Επίσης, οι Λιμενικές Αρχές έχουν λάβει εντολή να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και να μην επιτρέπουν την επιβίβαση σε πλοία, όσων δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι νησιών.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον». Όπως τόνισε αυτό «δεν θα το επιτρέψουμε, καθώς ενδεχομένως προκαλέσει μαζική μετακίνηση πολιτών και συνωστισμό». Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με την ΚΕΔΕ για να δοθεί εντολή στους δήμους όλης της χώρας, καθώς πολλοί από αυτούς ήδη έχουν… διαφημίσει ντελίβερι Αγίου Φωτός.

Εξαιρούνται όσοι υπηρετούν σε δυνάμεις ασφαλείας, στρατιωτικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους.