Έκρυθμη η κατάσταση στο ΕΚΤ-ένταση, νεύρα και απειλές στην προσπάθεια να διεξαχθεί η Γ.Σ. [foto]

Πρωτοφανείς καταστάσεις λαμβάνουν χώρα από χθες το βράδυ και συνεχίζονται και σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, που δυστυχώς αμαυρώνουν την ιστορική του πορεία στο χρόνο και την συνείδηση των εργαζομένων και το απαξιώνουν πλήρως στην Τρικαλινή κοινωνία.

Σαν να μην έφταναν τα χθεσινοβραδινά γεγονότα, από νωρίς σήμερα το πρωί είναι πολύς κόσμος μαζεμένος μέσα και έξω από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, με τους εκπροσώπους των παρατάξεων ΔΑΣ και ΔΑΚΕ να εξαπολύουν επίθεση στην προσωρινή διοίκηση του ΕΚΤ για τους χειρισμούς της στο θέμα της πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης.

Όπως κατέγραψε ο φακός του trikalaIN από το πρωί τα μέλη της ΔΑΣ με πανό και συνθήματα κατά της προσωρινής διοίκησης, διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση να μην υπάρχει πρόσβαση στα έγγραφα των μητρώων των σωματείων, με αποτέλεσμα πολλές φορές η κατάσταση να μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Μεγάλη ένταση , νεύρα, εκατέρωθεν κατηγορίες, απειλές, λεκτικές αντιπαραθέσεις, ακόμη και λύσιμο των διαφωνιών με την χρήση βίας, συνθέτουν το εκρηκτικό σκηνικό στο ΕΚΤ,  που θυμίζει μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Στον χώρο βρίσκονται εκπρόσωποι των σωματείων, όπως και οι νομικοί σύμβουλοι των παρατάξεων, προσπαθώντας να βάλουν σε μια τάξη και μια σειρά την κατάσταση, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να φαίνεται εφικτό.

Έξω από το ΕΚΤ υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, που είναι έτοιμη να επέμβει όταν υπάρξει ανάγκη.

Θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανάρτηση για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.