Εκπαίδευση στον πύργο αναρρίχησης της Σ.Μ.Υ.

led1
Ήταν κάτι που έλειπε στο νομό Τρικάλων, αλλά έγινε πραγματικότητα από τους καταδρομείς Διοικητές της ΣΜΥ κ. Μανωλά και τον σημερινό κ. Δημήτριο Μπίκο, μάχιμο κομάντο, γνωστός για τα πολυάριθμα Σχολεία Εκπαίδευσης και τις Μονάδες Ειδικών αποστολών στις οποίες υπηρέτησε με επιτυχία. Έτσι ένα ακόμη αντικείμενο προστίθεται στην εκπαίδευση των σπουδαστών της Σ.Μ.Υ.
Για την Ομάδα Διάσωσης της Λ.Ε.Δ., θα είναι σημείο αναφοράς και εκπαίδευσης.Στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας με τον Ταξιάρχο Διοικητή της Σ.Μ.Υ. κ. Μπίχο Δημήτριο και τον Διευθυντή Σπουδών Συνταγματάρχη κ. Αγγελάκη Θέμη, μας δόθηκε η άδεια για τη χρήση του αναρριχητικού πύργου. Έτσι είχαμε την τύχη και το προνόμιο να τον εγκαινιάσουμε τα εκπαιδευόμενα μέλη της Ομάδας Διάσωσης της Λ.Ε.Δ. Οι έμπειροι εκπαιδευτές, μέλη της Λέσχης μας Ζαφειριάδης Πασχάλης, διαπιστευμένος αναρριχητής από την ομοσπονδία, από τους καλύτερους στον ελλαδικό χώρο και όχι μόνο, καθώς και ο Μπάρδας Γιάννης από τα πιο συνεπή, έμπειρα και εκπαιδευμένα μέλη μας επί το έργον.
Ανέβηκαν πρώτοι με τα ειδικά σχοινιά αναρρίχησης και όλο τον άρτιο εξοπλισμό που διαθέτει η Λ.Ε.Δ. και έκαναν τις αγκυρώσεις. Η μεγάλη συμμετοχή, ο ενθουσιασμός των εκπαιδευομένων και η επιθυμία τους, να επαναλάβουν δεύτερη και Τρίτη φορά την εκπαίδευση, είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουμε μέχρι σχεδόν το σούρουπο, στον χώρο εκπαίδευσης.
Ευχάριστη νότα ήταν η ενεργή συμμετοχή και το θάρρος από το γυναικείο τμήμα της Λ.Ε.Α. Ο Βασίλης Νταϊλιάνης και Γιάννης Σκουμπούτης δάσκαλοι σχολής οδήγησης απέδειξαν ότι πέρα αυτού είναι και μάχιμοι ειδικοδυναμίτες.
Το Δ.Σ. της Λ.Ε.Α. και ο πρόεδρος κ. Σκύφτας Λουκάς εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες στην Διοίκηση και στο επιτελείο της Σ.Μ.Υ.

Από το Γραφείο Τύπου της Λ.Ε.Δ.
.