Εκλογικός ανασχηματισμός. Ποιοι «παίζουν» από τα Τρίκαλα

Εντονη συζήτηση γίνεται το τελευταίο τριήμερο για τον αναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει πλέον οι διεργασίες για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν ανασχηματισμό που θα έχει πρωτίστως εκλογική χροιά.

Ένας άγνωστος παράγοντας «χ» είναι ο ιδεολογικός προσανατολισμός που θα δώσει πρωθυπουργός, εάν προχωρήσει βέβαια σε μια τέτοια επιλογή. Κέντρο ή πιο… δεξιά; Η επιλογή των στελεχών θα δείξει ποιο ιδεολογικό πρόσημα θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει.

Πέραν των όσων αναφέρονται για σχεδιασμό εισόδου «γαλάζιων» βουλευτών στο νέο σχήμα, εξαιρετικό ενδιαφέρον διαφαίνεται για τις αλλαγές «στην ουσία» υπουργείων που σχετίζονται με τα Τρίκαλα.

Ο τρικαλινής καταγωγής, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος με απόφαση του πρωθυπουργού είχε οριστεί εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου την απόφασή του να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα και αυτό αφήνει σε πολλούς περιθώρια να εικάσουν ότι αναμένεται να τοποθετηθεί σε κυβερνητική θέση, με τον ανασχηματισμό.

Πρόκειται για έναν ανασχηματισμό, που θα έχει ως στόχο η κυβέρνηση να μπορεί να ανταπεξέλθει στη νέα χρονιά και στις προκλήσεις που αυτή φέρνει μαζί της.