Εκλογές την… περασμένη Κυριακή

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, είτε τον Γενάρη (το λεγόμενο «σενάριο της γαλοπούλας») είτε τον Φεβρουάριο (το σενάριο Συριζαίων καρατομηθέντων υπουργών) είτε τον Μάιο (σενάριο των λεγόμενων προεδρικών), άρχισαν και πάλι να φουντώνουν.
Για τους πλέον ανυποψίαστους, το μη κόψιμο ή το κόψιμο των συντάξεων θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για εκλογές τον Γενάρη (σε συνδυασμό με το Μακεδονικό). Λένε δηλαδή ότι εάν κοπούν οι συντάξεις ο κ. Τσίπρας  μπορεί να προκηρύξει εκλογές προβάλλοντας τη ρήξη με τους δανειστές ή εάν τελικά δεν κοπούν οι συντάξεις (όπως πιστεύεται ότι θα συμβεί) τότε θα προκηρύξει εκλογές ως… νικητής, ότι κατάφερε δηλαδή το… ακατόρθωτο. Να μην κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος συμφώνησε να κοπούν.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Μου είπαν όμως και κάτι άλλο, ότι στο Μαξίμου άρχισε ήδη ο σχεδιασμός για πρόωρες εκλογές και απλώς ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να βρει τον κατάλληλο χρόνο για να τις προκηρύξει. Ρώτησα εάν παίζει (ακόμη) το σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο. Η απάντηση που μου δόθηκε ήταν η ίδια: «Εάν θέλαμε να υπάρξει δεξιά παρένθεση, οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει την περασμένη Κυριακή».
Bηματοδότης