Εκλογές ΚΕΔΕ: Έτοιμος να ηγηθεί ο Παπαστεργίου

Eτοιμος για την προεδρία της ΚΕΔΕ εμφανίζεται ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, έχοντας ως «προίκα» του την τουριστική ανάδειξη της πόλης των Τρικάλων, αλλά κυρίως την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας των συμπολιτών του, καθώς τα Τρίκαλα πρωτοπορούν ιδίως στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών.

Ο κ. Παπαστεργίου συνηθίζει να κρατά χαμηλούς τόνους και φέρεται να έχει τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο είχε συναντήσει πρόσφατα. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο, όμως, το οποίο στηρίζεται από τη ΝΔ, βρίσκεται έτερος διεκδικητής: ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος βασίζεται αποκλειστικά στις ψήφους των συναδέλφων του από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς τυγχάνει πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και από τα ονόματα που έχουν διαρρεύσει ότι τον στηρίζουν επισήμως μόνον ένας βρίσκεται στο… νότο: ο δήμαρχος Ασπροπύργου.

Όπως λένε, ωστόσο, έμπειροι αυτοδιοικητικοί, η ΚΕΔΕ αφορά το σύνολο των δήμων της Ελλάδας και ο νέος της πρόεδρος καλείται να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που κληρονόμησαν οι δήμαρχοι από την προηγούμενη κυβέρνηση και τις άστοχες παρεμβάσεις της με τον «Κλεισθένη» που κάθε άλλο παρά έλυσαν τα ζητήματα που ήδη υπήρχαν κι αντιθέτως πρόσθεσαν κι άλλα βάρη. Έτσι, το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι μια κόντρα ανάμεσα σε βορρά και νότο κι έτσι απαιτείται μια ενωτική επιλογή, με συγκεκριμένη άποψη για τα δημοτικά πράγματα. «Οι εκλογές της Πέμπτης είναι μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα και να βάλουμε τους Δήμους μας μπροστά την αλλαγή που έρχεται», λέει χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του ο κ. Παπαστεργίου, δηλώνοντας έτοιμος ν’ αναλάβει τη μεγάλη πρόκληση και να ηγηθεί της ΚΕΔΕ.

thecaller.gr