Έκλεισαν 5 περίπτερα σε 15 ημέρες!…

periptero

 

 

Η Ένωση Περιπτεριούχων Ν. Τρικάλων φέτος δεν θα κόψει βασιλόπιτα. «Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα την “έφαγε” το Μνημόνιο! Πάπαλα!…», δήλωσε, αυτολεξεί, στο trikalain, ο πρόεδρος κ. Κώστας Νάκος.

Πώς να δημιουργηθεί, άλλωστε, εορταστική διάθεση όταν, σύμφωνα με τον συνομιλητή μας, «τις τελευταίες 15 ημέρες έκλεισαν 5-6 περίπτερα στην πόλη μας: 1 στην κεντρική πλατεία έναντι του καταστήματος “ΓΕΡΜΑΝΟΣ”, 1 μεταξύ Αγροτικής Τράπεζας και Δημαρχείου Τρικκαίων, 1 απέναντι από το παλιό Κ.Τ.Ε.Λ., 1 έμπροσθεν Περιφερειακής Ενότητας (σ.σ. πρώην Νομαρχία) και 1 ή 2 στην οδό Καλαμπάκας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το Μαιευτήριο και έως το Δέλτα δεν υπάρχει περίπτερο. Έκλεισαν σχεδόν όλα!». Την ίδια ώρα, «ο τζίρος έχει υποχωρήσει κατά 50%. Και ο… κατήφορος συνεχίζεται!».

Μοναδική ελπίδα για τον κλάδο, σε επίπεδο γεωγραφικού διαμερίσματος, είναι να “περπατήσει” ο Συνεταιρισμός Περιπτεριούχων (ΣΥΝ.ΠΕ.), ο οποίος θα δραστηριοποιείται σε επίπεδο Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος. Το πρώτο πρατήριο λειτουργεί ήδη στη Ν. Ιωνία (οδός Ελλησπόντου), ενώ επίκειται ανάλογο να λειτουργήσει σύντομα και στα Τρίκαλα. Μέσω των πρατηρίων, οι επαγγελματίες του χώρου θα μπορούν να προμηθεύονται με μικρότερο κόστος προϊόντα και είδη ανάμεσα σε 250 κωδικούς.

«Στόχος είναι να δημιουργηθούν 13 πρατήρια ανά την Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί η δύναμή μας και να σταματήσει η αυξητική -σε δραματικούς ρυθμούς- ροή λουκέτων στα περίπτερα… Εάν δεν επιτύχει η προσπάθεια και αν η Κυβέρνηση δεν αλλάξει τακτική απέναντί μας, τότε δεν θα μείνουν περισσότερα από 1-2, άντε 3 περίπτερα στα Τρίκαλα, τα οποία θα πρέπει να κάνουν τζίρο 10.000 ημερησίως ώστε να μπορούν να πουν ότι βγάζουν μεροκάματο! Άσε που», όπως λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου ο κ. Νάκος, «οι συνάδελφοι θα θέλουν κάθε βράδυ …πέντε μασέρ στο σπίτι για να μην πέσουν σε κώμα από την εξαντλητική δουλειά…».

Σαν να μην έφθαναν όλα τ’ άλλα, «από τις 17 Φεβρουαρίου (σ.σ. μόλις προχθές, δηλαδή) μας ήρθε μειωμένο ποσοστό κέρδους, συγκεκριμένα κάτω από 3% (!), σε πολλούς κωδικούς τσιγάρων. Αν συνυπολογισθεί, δε, και η μείωση ως προς το κέρδος, σε ό,τι αφορά τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που μας “επιβλήθηκε” την 1η/12/2011, τότε, όπως καταλαβαίνετε, εμείς δουλεύουμε για να… ζουν οι εταιρείες!», επισημαίνει, εμφαντικά, ο επικεφαλής των Τρικαλινών περιπτεριούχων.

«Θέλουμε», καταλήγει ο κ. Νάκος, «ΕΔΩ και ΤΩΡΑ εκλογές για ν’ αναλάβει ο ελληνικός λαός τις ευθύνες του. Δεν πάει άλλο! Δεν αντέχουμε βρεεεεεεεεε!…».

 

.nakos_1