Εκδήλωση βραβεύσεων διακεκριμένων μαθητών σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

lolas_-tsinas

 

 

 

 

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) το Σάββατο 24 Νοεμβρίου συνδιοργανώνουν  εκδήλωση βραβεύσεων και αντίστοιχης ομιλίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, με ώρα έναρξης 6:30μμ.

Σ’ αυτή ο Δήμος Τρικκαίων θα τιμήσει τον Παναγιώτη Λώλα, μαθητή των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά και τον Κωνσταντίνο Τσίνα, μαθητή του 1ου γενικού Λυκείου Τρικάλων. Κατά την περασμένη σχολική χρονιά και οι δύο μαθητές εκπροσώπησαν επάξια την πόλη μας σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Ο Παναγιώτης Λώλας κατέκτησε:

  • χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα,
  • χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Βαλκανιάδα,
  • χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Μεσογειάδα και
  • χρυσό Πανελλήνιο μετάλλιο.

Ο Κωνσταντίνος Τσίνας κατέκτησε:

  • χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα,
  • χάλκινο μετάλλιο στη Μαθηματική Μεσογειάδα και
  • χάλκινο Πανελλήνιο μετάλλιο.

Αυτές οι επιτυχίες κατατάσσουν την πόλη μας πρώτη σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ακόμη, λαμβάνοντας υπόψη την πληθυσμιακή κάλυψη η πόλη μας, κατατάσσεται πρώτη και σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ θα τιμήσει τον κ. Δημήτριο Κοντοκώστα γιατί κατά τα έτη 1985 έως 1988 είχε ανάλογες διακρίσεις ως μαθητής. Ήταν, χρονικά, ο πρώτος μαθητής της περιοχής μας με τόσο επιτυχημένη πορεία, όταν ακόμη το επιστημονικό σωματείο των Τρικαλινών Μαθηματικών δεν είχε δημιουργηθεί. Ο Δημήτρης Κοντοκώστας είναι εκλεγμένος Λέκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διδάσκει στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Είναι μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμών της ΕΜΕ καθώς και αρχηγός ή υπαρχηγός των Ελληνικών αποστολών στο εξωτερικό.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Θεόδωρος Μπόλης, Καθηγητής Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και για είκοσι και πλέον χρόνια Αρχηγός των Εθνικών Μαθηματικών αποστολών. Το θέμα της ομιλίας του είναι: «Παράξενα, έξυπνα και όμορφα Μαθηματικά».

 

 

 

 

.