Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης με μαθητές

Την Τετάρτη η εκδήλωση με τις ζωγραφιές των μαθητών

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά έκθεση έργων ζωγραφικής μαθητών δημοτικών σχολείων της περιοχής εμπνευσμένων από τις καταστάσεις που βιώνει ο σημερινός κόσμος.

Στην τρέχουσα περίοδο η πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ απευθυνόμενη όπως και τα προηγούμενα χρόνια προς εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές είχε  τίτλο «ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ». Η ιδέα βασίζεται στο ποίημα του Παλαιστινίου αγωνιστή ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς (1942-2008), ο οποίος θεωρείται εθνικός ποιητής της Παλαιστίνης και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Αραβες ποιητές. “Όταν γυρνάς στο σπιτικό σου, /να σκέφτεσαι τους άλλους./Μην ξεχνάς όσους ζουν σε αντίσκηνα. / Όταν τα αστέρια μετράς πριν κοιμηθείς,  /να σκέφτεσαι τους άλλους. /Εκείνους που δεν έχουνε πού να πλαγιάσουν”.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων επικοινώνησε με όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής ζητώντας από τους δασκάλους να ενημερώσουν τα παιδιά ώστε να εκφράσουν ελεύθερα τον δικό τους πολύχρωμο κόσμο σε έργα ζωγραφικής. Όσα έργα συγκεντρωθούν θα εκτεθούν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου σε εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 31 Μάη και ώρα 7 μ.μ. με τη συμμετοχή της εμψυχώτριας Βάγιας Γουλοπούλου και του συγκροτήματος δημοτικών χορών του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου Μεγαλοχωρίου με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Φαφούλια.