Εκδήλωση στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων

therapeytirio-525

 

 

 

 

Μια σημαντική εκδήλωση έχει προγραμματίσει το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, θέλοντας να φέρει σε επαφή τους Περιθαλπόμενους με το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Συγκεκριμένα, η 2η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10:00π.μ. και περιλαμβάνει:

  1.  Τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλόβρυσου
  2. Το Χορευτικό Όμιλο του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της προσπάθειας επαφής του Θεραπευτηρίου με την Κοινωνία των Τρικάλων σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο που ταλανίζει τη χώρα.

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στους φίλους και στους ευεργέτες του Θεραπευτηρίου, στους   συγγενείς των Περιθαλπομένων και σε όλους τους πολίτες.

 

Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, ένα Κρατικό, προνοιακό ίδρυμα, παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας όπως αυτή της μουσικοθεραπείας.

 

Το έτος 2012 το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων σύναψε μια πρωτοποριακή συνεργασία για την Ελλάδα με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλοποιείται μια τέτοια συνεργασία με στόχο τη βελτίωση της υγείας των Περιθαλπόμενων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων αλλά και τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών.

 

Επιπρόσθετα προσφάτως εγκρίθηκαν Δεκαεννέα (19) θέσεις Επικουρικού Προσωπικού από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έγκριση επικουρικού προσωπικού που δόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε Θεραπευτήριο, που σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης θα στηρίξει δεκαεννέα οικογένειες.

 

Επίσης έχουν προγραμματιστεί και άλλες Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου.

 

 

.