Εκδήλωση στο Δημαρχείο Τρικάλων για την επέτειο του 1925 και τον ρόλο του Καβράκου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, παρουσία αρκετών Τρικαλινών, εκδήλωση για την επέτειο της 2ας Φεβρουαρίου 1925 με τίτλο «Η στρατηγική της πείνας και η συμμετοχή των δοσίλογων. Ο ρόλος του Καβράκου».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το θεατρικό δρώμενο της Τρικαλινής συγγραφέως και ποιήτριας Ελίζας Ζολώτα «Ματωμένη Δευτέρα»,η οποία ήταν και η αφηγήτρια, και στο οποίοέ παιξαν μέλη της θεατρικής ομάδας «Μέθεξη».

Μετά το Θεατρικό, προλόγισεο δικηγόρος Χρήστος Σταμόπουλος, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για την επέτειο της εξέγερσης του 1925 και συντόνισε  την συζήτηση, στην οποία πήραν μέρος με τοποθετήσεις τους οι διακεκριμένοι ερευνητές, ιστορικοί, καθηγητές και κοινωνιολόγοι Χρηστίνα Σωτήρχου, Φίλιππος Δρακονταειδής, Κώστας Μιχαλάκης και Γιώργος Λεπενιώτης, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά το θέμα, ενώ οΣαράντος Φιλιππόπουλος Πρόεδρος των συνταξιούχων και εργαζομένων της Ιονικής τράπεζας, διάβασε αποσπάσματα και μίλησε για τον ύποπτο και προδοτικό ρόλο του Στρατηγού Χρήστου Καβράκου, σε μια σειρά από ιστορικά γεγονότα.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Νίκος Γκόγκος, υποναύαρχος Π.Ν. ε.α.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν μαρτυρίες συγγενών θυμάτων από Τρικαλινούς ναζιστές δοσίλογους.