Εκδήλωση στα Τρίκαλα από την Πρωτοβουλία εργαζομένων και ανέργων για την κοινή δράση

koritsia_tis_broxis

 

 

 

 

Η Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων για την κοινή δράση διοργανώνει το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο, στις 19:30, την προβολή της ταινίας «Τα κορίτσια της βροχής» της Αλίντας Δημητρίου. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ταινία, η οποία περιγράφει τις διώξεις και τα βασανιστήρια που υπέστησαν γυναίκες στη διάρκεια της δικτατορίας.

Τα «κορίτσια της βροχής είναι η τρίτη ταινία της Αλίντας Δημητρίου για την άγραφη εν πολλοίς σελίδα της ιστορίας για τους αγώνες των γυναικών στην κατοχή, στον εμφύλιο, στις εξορίες και τη δικτατορία. Είχαν προηγηθεί τα «Πουλιά στους βάλτους» και «η ζωή στους βράχους».

Ο απλός τρόπος με τον οποίο μιλούν οι γυναίκες αυτές, οι οποίες δε λύγισαν και υπέστησαν τα πάνδεινα και διδάσκουν κάτι πολύ σημαντικό: Ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι η ταινία αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό ντοκουμέντο για την επταετία, πιστεύοντας ότι η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φωτίζει τους αγώνες του σήμερα και ότι είναι ο καλύτερος οδηγός για τους σημερινούς αγώνες, σας καλεί να παρακολουθήσετε την ταινία, αλλά και να συμμετάσχετε στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πλατεία Ρήγα Φεραίου, 17 Νοεμβρίου, 12:30.

Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων για την κοινή δράση

 

 

{youtube}sRVuMwCGvBo{/youtube}

 

 

.