Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στα Τρίκαλα

Ανοιχτή εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης μαθητών και μαθητριών για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και την επιλογή σπουδών, θα παρουσιαστούν διαδραστικά, δεδομένα πού αφορούν:

– Τις άγνωστες ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη & οι Νέες Τεχνολογίες στους περισσοτέρους κλάδους

– Τις “κλασικές” σπουδές που οδηγούν σε καινοτόμες ειδικότητες

– Τα Άγνωστα Επαγγέλματα του Μέλλοντος

– Τις αλλαγές και παγίδες του Συστήματος Εισαγωγής στην Επιλογή Σπουδών

– Τη διεπιστημονικότητα των τμημάτων και τις μοναδικές ευκαιρίες που δημιουργεί

– Τους παράγοντες που συμβάλλουν για την Επιτυχία στις εξετάσεις

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο δρ Ταουσάνης Χρήστος, συγγραφέας & σύμβουλος σταδιοδρομίας και ένας από τους πλέον έμπειρους ομιλητές πανευρωπαϊκά.

Έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες μελέτες για τη διεπιστημονικότητα και την εξέλιξη των επαγγελμάτων, ο κ. Ταουσάνης θα βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες να αντιληφθούν την μελλοντική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που μπορούν να συνδυάσουν μέσα από τα προγράμματα σπουδών, αλλά και τους γονείς να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα δεδομένα για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου, στι 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης»

Σημειώνεται ότι θα δοθούν 100 δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στους/τις 100 πρώτους/ες ενδιαφερόμενους/ες που θα συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στην ημερίδα. Η σχετική φόρμα θα βρίσκεται στον χώρο της εκδήλωσης. Μετά το πέρας της ομιλίας, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση με τον ομιλητή και επίλυση αποριών.