Εισαγγελική παρέμβαση για το επεισόδιο στην ταβέρνα στο Καστράκι

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Τρικάλων ποινική προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα όσα σχετίζονται με την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ γευμάτιζε με άλλους πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας. Είχε προηγηθεί καταγγελία του κ. Βασιλακόπουλου ότι προπηλακίστηκε όταν συνάδελφοί του έκαναν παρατήρηση στους ιδιοκτήτες της ταβέρνας γιατί δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ο εισαγγελέας Τρικάλων καλείται διερευνήσει αφενός αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και ποιες, αφετέρου αν οι παθόντες θα υποβάλλουν έγκληση ή όχι με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής έγκλησης ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες.

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου χώρου εστίασης με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε «κλειστεί» από φαρμακευτική εταιρεία που είχε διαβεβαιώσει ότι θα είναι εμβολιασμένο το σύνολο των συμμετεχόντων. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έγινε κατ’ άτομο έλεγχος πιστοποιητικών. Στη συνέχεια, κάποιοι προχώρησαν σε παραινέσεις προς την ιδιοκτησία να κάνει επιμελείς ελέγχους για να κλιμακωθεί η ένταση και να προκύψει το επεισόδιο.

«Δεν έχω καμία διάθεση να εκδικηθώ ή να τιμωρήσω τον οποιονδήποτε, δεν πρόκειται να υποβάλω μήνυση στους ανθρώπους που έκαναν όσα έκαναν εναντίον μου, ο στόχος της δημόσιας παρέμβασής μου δεν είναι να δικαιωθώ, τιμωρώντας τον μαγαζάτορα και αυτούς που μου επιτέθηκαν, είναι να ευαισθητοποιήσω την ελληνική κοινωνία ότι πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε με ηρεμία και να ακολουθήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», τόνισε πάντως ο κ. Βασιλακόπουλος με νέες του δηλώσεις.