Είχε κροκόδειλους και φίδια στο σπίτι του

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενος για κατοχή ειδών άγριας πανίδας χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας 63χρονος κάτοικος Καλυθιών.

Για την έρευνα της υπόθεσης συγκροτήθηκε μικτό κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από υπαλλήλους του Τελωνείου, της ΔΟΥ Ρόδου και της Διεύθυνσης Δασών, που μετέβησαν στην οικία του, σε αγροικία στα Πασαούτια.

Εκεί βρέθηκαν περί τους 400 παπαγάλους και διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν εγκαταστάσεις για την εκτροφή τους, 11 παπαγαλάκια και 12 φίδια (πύθωνες και βόες). Πιο συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας βρέθηκαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι εκτροφείου, ενώ ο 63χρονος φέρεται να μην διέθετε τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιητικά και δεν τηρούσε βιβλίο – μητρώο στο οποίο ήταν καταχωρημένο το ζωικό κεφάλαιο της εκτροφής αλλά και τα προβλεπόμενα υγειονομικά και κτηνιατρικά παραστατικά.

Ο ίδιος δηλώνει εκτροφέας και έχει αναρτημένη ηλεκτρονική σελίδα στο διαδίκτυο, ενώ φέρεται να ασκεί εμπόριο χωρίς να είναι εγγεγραμμένος στα σχετικά μητρώα εμπόρων, εισαγωγέων, εξαγωγέων και εκτροφέων πανίδας και χλωρίδας και χωρίς να διαθέτει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας εκτροφείου πτηνών της άγριας πανίδας ή άλλη άδεια.

usay.gr