«Εγκρίνεται το LEADER Αλιείας»

papatolias4_thumb_medium500_0

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής Αλιείας μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της ΕΝ.Π.Ε. κ. Απόστολου Παπατόλια για το ζήτημα της προόδου των διαδικασιών έγκρισης και υλοποίησης του Προγράμματος Leader Αλιεία, στο πλαίσιο του οποίου έχει κατατεθεί πρόταση από την εταιρεία ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. με τελικούς ωφελούμενους των δράσεων νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του Ν.Μαγνησίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης, Σκοπέλου, κ. Γιώργος Μιχελής και Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ.Γιώργος Αντώνογλου. Τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής ενημέρωσαν το Γ.Γ. της ΕΝ.Π.Ε. και τους παριστάμενους Δημάρχους ότι η πρόταση της ΚΕΚΑΝΕΜ, όπως αυτή υποβλήθηκε το 2009, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο έγκρισής της, αφού ολοκληρώθηκε η φάση της αξιολόγησης με θετική εισήγηση για την ΚΕΚΑΝΕΜ, ενώ απομένει πλέον η τυπική ολοκλήρωση της διοικητικής ένταξης της πρότασης με την έκδοση υπουργικής απόφασης αποδοχής του πρακτικού αξιολόγησης από το νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνέχεια, υποβάλλονται τα τυπικά δικαιολογητικά από την πλευρά της ΚΕΚΑΝΕΜ και ακολουθεί η κατακύρωση του διαγωνισμού, που σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος και εκταμίευση των σχετικών πιστώσεων ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γ.Γ. της ΕΝ.Π.Ε. και οι παριστάμενοι Δήμαρχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αίσια έκβαση μιας προγραμματικής διεκδίκησης των δύο τελευταίων ετών, με ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική και παραγωγική προοπτική της περιοχής των Σποράδων και του Τρικερίου, που επηρεάζει θετικά το σύνολο των αναπτυξιακών δράσεων στη νησιωτική και παράκτια Μαγνησία.

Ο κ. Παπατόλιας δήλωσε ότι « η επικείμενη έγκριση του Προγράμματος Αλιεία αποτελεί δικαίωση των κόπων όλων εκείνων που εργαστήκαμε συστηματικά και επίμονα την τελευταία διετία, ξεπερνώντας πολλαπλά εμπόδια και δυσκολίες, για να εξασφαλίσουμε στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές μας ένα πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης σε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς». Ο Γ.Γ. της ΕΝ.Π.Ε. δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στενή συνεργασία που ανέπτυξε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στις «ακάματες προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΕΚΑΝΕΜ κ. Τάκη Παππά, ο οποίος πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του, συντονίζοντας τις προσπάθειες όλων των μερών». «Πλέον», ολοκλήρωσε ο κ. Παπατόλιας, «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα για την προετοιμασία και την υλοποίηση όλων εκείνων των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα αυτό».